30 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara26°C

GURURUMUZ HALİS AMCA!

Mustafa Bozdağ

29 Eylül 2017 Cuma 14:13

Avrupa ve Dış devletlerin Türkiye’ye özendikleri 2 önemli konu var…

 Bunlardan birincisi Türk Aile Yapısı, 2. ise ülkesine vatanına bayrağına toprağına bağlılık…

Türk aile yapısı ile ilgili olarak, Ülkemiz üzerinde emel besleyen yabancı unsurlar Türkiye’yi nasıl yıkarız düşüncesi üzerinde çalışma yapıldığı bilinmektedir. Yaptıkları araştırmalara göre biz bu Türkleri nasıl yıkarız demişler, üzerine çalışma yaptıkları  birinci konu Türklerde müthiş bir aile yapısı bir bağlılık var bu bağı bitirmeliyiz…

Gelinen noktada Özellikle şehirlerde aile yapılarımız zorlanmakta ve kitle iletişim araçlarının sunduğu kolaylıklar gençlerimizi zehirlemektedir.  Kitle iletişim araçları, aile fertlerinin birbirinden uzaklaştırmakta bireyleri yalnız bırakmaktadır.

Toplumumuz genel bir sosyal çözülme yaşamaktadır. Akşam saatlerinde çocuklar odalarında İnternet başında, anne babalar da televizyon karşısında vakit geçirmektedir. Televizyonda izlenen dizi filmlerde gayrimeşru ilişkiler normalleştirilmektedir. Artık 14-15 yaşındaki çocuklarımız bile parklarda ele ele tutuşarak gezmekte, samimi tavırlar sergilemektedir. Anne Baba olarak bundan haz duymaya başladık…

2. olarak ise Türklerin milliyetçilik duygusu;

Milliyetçilik duygusu denildiğinde, vatanına bağlılık, Çanakkale, 1. Dünya Savaşı, Sakarya meydan muharebesi, Osmanlı zamanında yapılan savaşlar dahil olmak üzere Türkler savaş esnasında hiçbir zaman topraklarını terk etmemiş aksine vatanın bir karış toprağı için canını feda etmiştir.

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır

Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

Mısraları bu durumu en güzel özetlemektedir. Türk milleti her zaman vatanına, bayrağına ve istiklal marşına sahip çıkmıştır.

 Tabi burada önemli kıstas vardır…

Bu da “saygı Duruşu”

Saygı duruşunun da  belli kuralı vardır.

Nedir bu kural, Şapkasız isen normal hazır ol’a geçip duracaksın, şapka var ise selam duracaksın bu geleneklerimizin yok olmaya yüz tuttuğu son yıllarda bu hafta içerisinde Eskilli Halis Altan amca insanda Çanakkale ruhunu hissettiren örnek bir davranışa imza attı.

76 yaşındaki Halis amca 19 Eylül Gaziler Günü Programında, İstiklal Marşı Okunurken elinde asasıyla selam vererek saygı duruşuna geçerek takdir topladı.

Halis amcanın yaptığı takdire şayan bu davranış Halis Amcayı bir anda ulusal basının gündemine taşıdı.  Halis amcanın bu duyarlı davranışı kadar Eskil Kaymakamımız Sayın Yavuz Kartal’ın Halis Amcayı ziyaret etmesi, bayrak hediye etmesi oda bir o kadar takdire şayan bir olaydır.   

Sonuç, olarak Halis Amcanın bu güzel davranışı, eskilimizin takdire şayan bir olay ile ulusal basında yer bulmuştur. Buradan Halis Amca’ya teşekkür ediyor ellerinden öpüyorum, Sayın Kaymakamımız Yavuz Kartal Bey’e teşekkür ediyorum. Ayrıca bu olayın haber niteliği kazanmasında emeği geçen hemşerilerime teşekkür ediyorum.

Hepimiz Halis Amca olmalıyız…

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.