21 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara19°C

O ÜLKE MISIR ELÇİLİĞİNİ KAPATTI

İngiltere'nin Kahire’deki elçilik faaliyetlerini askıya almasının ardından Kanada da Kahire elçiliğini kapattı.

O ülke Mısır elçiliğini kapattı

 

Kanada'nın Kahire elçiliğinin internet sitesinden yayınlanan açıklamada, ‘Kısa bir süre için, istikrar ve güvenlikle ilgili endişelerden dolayı konsolosluk hizmetleri sağlanmasında aksama olabilir’ denildi.

Elçiliğin 'acil durumlar hattından' Reuters'e konuşan bir yetkili, "Kanada'nın Kahire'deki elçiliği, yeni bir karar alınıncaya kadar güvenlik gerekçesiyle kapalı tutulacak" dedi.

İngiltere de Pazar günü, Kahire Büyükelçiliği’nin çalışmalarını güvenlik gerekçesiyle askıya aldığını duyurdu. Büyükelçilik detaylar hakkında bilgi vermezken, Mısırlı yetkililerle çalışmaların yeniden başlaması için çalıştıklarını açıkladı.

Güvenlik önlemleri

Mısır'da her cuma yapılan gösteri çağrıları nedeniyle başta Kahire olmak üzere ülkenin bütün şehir ve kasabalarında güvenlik seviyesi en üst seviyeye çıkarılıyor.

Başkentte bulunan ana cadde ve meydanlar araç ve sivillerin girişine kapatılıyor. Birçok kavşak ve bulvarda polis noktası mevcut. 24 saat boyunca güvenlik güçlerinin nöbet tuttuğu bu polis noktalarında durumundan şüphelenilen herkes sorgulanıyor veya gözaltına alınıyor.

Tüm bu önlemlere rağmen ülkede hemen hemen her gün darbe karşıtı gösteriler yapılıyor.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.