18 Mayıs 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara24°C

SİTE GÜVENLİKLERİ ARTINCA E-TİCARET 'ZIPLAYACAK'

14 milyar liraya ulaşan e-ticaret pazarı site güvenlikleri artınca ‘zıplayacak’

Site güvenlikleri artınca e-ticaret 'zıplayacak'

30 Nisan 2015 Perşembe 11:09

E-Tuğra Yönetim Kurulu Başkanı N. Hüseyin Kuran; “Tüketici internetten alışveriş yaparken güven problemi yaşıyor”

E-Tuğra EBG A.Ş.,  Yönetim Kurulu Başkanı N. Hüseyin Kuran, 1 Mayıs 2015’te yürürlüğe girecek Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun’un yıllık cirosu 14 milyar liraya ulaşan e-ticaret pazarın büyük katkı sağlayacağını söyledi. Kuran;“İnternetten satışın önündeki en önemli engel güven problem olarak görülüyor.Tüketiciler internetten alışveriş yaparken tedirgin oluyorlar. E-ticaret firmaları 1 Mayıs tarihine kadar SSL güvenlik sertifikalarını aldıklarında bu problem ortadan kalkacak ve satışlar adeta zıplayacak” dedi.

Mayıs ayının başında yürürlüğe girecek Yeni Elektronik Ticaret Kanunu ile yapılması planlanan düzenlemelerin e-ticareti çok daha güvenli hale getireceğini belirten E-Tuğra EBG A.Ş.,  Yönetim Kurulu Başkanı N. Hüseyin Kuran; “İnternetten satışın önündeki en önemli engel güven problem olarak görülüyor.Tüketiciler internetten alışveriş yaparken tedirgin oluyorlar. Firmalar müşterilerinin güvenliğini ancak SSL güvenlik sertifikası ile sağlayabilirler. SSL Güvenlik sertifikası alan e-ticaret firmalarının satışları ve ticaret hacmi geçtiğimiz yıllara göre önemli ölçüde artacaktır” dedi.

e-ticaretin perakende pazarı içindeki yeri çok az

Türkiye’de internetten alışveriş yapan kişi sayısının 12 milyonu geçtiğine, internetten satışın geçen yıla göre yüzde 20-25 artmasına rağmen yeterli olmadığına dikkat çeken Kuran şunları söyledi:

“E-ticaretin perakende pazarı içindeki yeri henüz yüzde 1.5 bile değil. Gelişmiş ülkelerde bu rakam yüzde 5.5’lerde.  1 Mayıs’ta yürürlüğe girmesi beklenen Kanun da e-ticaret firmaları için ‘Bu Kanun çerçevesinde yapmış olduğu işlemler nedeniyle elde ettiği kişisel verilerin saklanmasından ve güvenliğinden sorumludur’ denilmektedir. Buna göre Türkiye’de faaliyet gösteren yaklaşık 15 bin e-ticaret firması müşterilerinin kişisel bilgilerini korumakla yükümlü olacaktır. Bu düzenleme ile firmalar SSL Güvenlik Sertifikası alarak tüketicilerin internetten alışveriş yaparken kendilerini daha güvende hissetmelerine yol açacaktır. Kendini güvende hisseden herkes bilindiği üzere daha çok harcama yapar. Ben SSL Güvenlik Sertifikası uygulamasından sonra e-ticaret sektörünün hızla büyüyeceğini ve internet üzerinden satışın ilk yılda yüzde 40’ları aşacağını düşünüyorum.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.