05 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

TÜP BEBEK TEDAVİSİNDEN ÖNCE RAHİM FİLMİ

Tüp Bebek Tedavisinden Önce Rahim Filmi

Tüp Bebek Tedavisinden Önce Rahim Filmi

27 Ocak 2017 Cuma 13:12

Çeşitli rahim hastalıkları ya da tüp bebek tedavilerinde rahim filmi çekilerek kontroller yapılmaktadır. Bu bakımdan özellikle tüp bebek tedavilerinde rahim filmi tedavi için gerekli prosedürlerden birisidir.

Rahim filminin çekilmesi ile birlikte tüplerin tıkalı olup olmadığı, yumurtalıkların mevcut durumu kontrol edilir. Tedavinin planlanabilmesi ve doğru tüp bebek tedavisinin uygulanabilmesi adına rahim filmi oldukça önemlidir. Tüp bebek tedavisine başlandığında anne adayı için çeşitli kontroller yapılır. Jinekolojik muayenelerde herhangi bir sorun tespit edildiğinde rahim filmi zorunlu hale gelir. Fakat yapılacak muayenelerin tedavi için yeterli olması halinde bazı istisnalar yaşanabilmekte ve rahim filmi gerekmeyebilir.

Rahim Filmi Ne Zaman Çekilir?

Rahim filminin çekilmesi gerektiği durumlarda ise belirli dönemler takip edilir. Özellikle adet döneminin bitmesinin ardından ikinci ya da üçüncü günü rahim filminin çekilmesi gerekir.

Rahim Filmi Nasıl Çekilir?

Özel bir şekilde çekilecek bu film ile birlikte rahimdeki durum daha net bir şekilde görülür. Filmin çekilmesi sırasında çeşitli tıbbi aletler ve ilaçların kullanılması söz konusudur. Özellikle tedavi öncesinde anne adayının bu tedaviye hazır hale gelmesi ve gerekli bilgilendirmenin yapılması gerekir. Rahim filmi kadınlarda herhangi bir acı hissi yaratmaz. Fakat tedirginliğe bağlı olarak gerginlikler ve çekinceler yaşanabileceğinden dolayı bazı anne adaylarının rahatsızlık hissetmesi normaldir.

Fakat özellikle tüp bebek tedavisi uygulayacak uzman doktor ile kurulacak sağlıklı bir iletişim anne adayının daha rahat olmasını ve tedaviye açık bir hale gelmesini sağlar. Böylece anne adayının rahatlatılması rahim filminin çekilmesi sırasında işleri çok daha kolay bir hale getirir. Rahim filmi çekildikten sonra mevcut verilere göre tüp bebek konusunda planlamalar yapılarak tedaviye başlanabilir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.