20 Mayıs 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara25°C

YILDIZ'DAN MADEN OCAĞINA YILBAŞI ZİYARETİ

Taner Yıldız, Bartın'da TTK Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında yerin 300 metre altına inerek maden işçilerinin yeni yılını kutladı.

Yıldız'dan maden ocağına yılbaşı ziyareti

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü misafirhanesinde Vali Seyfettin Azizoğlu, Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, TTK Genel Müdürü Burhan İnan ve partililer tarafından karşılandı. Bakan Yıldız, misafirhanede Zonguldak ve Bartın'da faaliyet gösteren maden işletmesi sahiplerinin sorunlarını dinledi.

Basına kapalı Yapılan toplantının ardından Amasra Müessese Müdürü Ejder Erbay, Bakan Yıldız'a Türkiye'de ilk kez kullanılan ve deneme süreci devam eden mekanize üretim sistemi hakkında bilgi verdi. Burada açıklama yapan Bakan Yıldız, 2014'ün madencilik açısından mahcubiyet duydukları bir yıl olduğunu söyledi. Soma ve Ermenek'teki maden kazalarında hayatını kaybeden madencileri bir kez daha rahmetle anan Bakan Yıldız, her şeye rağmen yerli kömürden vazgeçmeyen ve ithalatı azaltan politikaları öne çıkarmaları gerektiğini kaydetti.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.