• BIST 9479.47
  • Altın 2503.351
  • Dolar 32.5935
  • Euro 34.7997
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

“2. Yerel Tohum Buluşması” Etkinliği Samsun’da Düzenlendi

“2. Yerel Tohum Buluşması” Etkinliği Samsun’da Düzenlendi
"2. Yerel Tohum Buluşması"na İlimizden 27 çiftçimizle birlikte İl Müdürümüz Harun Kabaoğlu, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürümüz Burcu Şener ile teknik personelimiz katıldı.

Karadeniz bölgesi illerinin katıldığı “2. Yerel Tohum Buluşması” etkinliği 18 Mayıs 2017 tarihinde Samsun ilinde düzenlendi. 18 ilin katıldığı "2. Yerel Tohum Buluşması"na İlimizden 27 çiftçimizle birlikte İl Müdürümüz Harun Kabaoğlu, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürümüz Burcu Şener ile teknik personelimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından etkinlikte Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Halk Dansları ekibi Samsun yöresel halk oyunları gösterileri, konserler ve yöresel yemek yarışmaları yapıldı.

Etkinlikte Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak açılan standımızda İlimize ait yerel tohumlar, fidanlar ve yöresel ürünler sergilendi. Etkinliğe katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu standımıza gelerek ulusal televizyon programına ilimize ait yerel tohumlar ile ilgili röportaj düzenledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik, Bakanlık Müsteşarımız Sayın Dr. Nusret Yazıcı, Bakanlığımız üst düzey yöneticileri, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ile çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte Sayın Faruk Çelik’in yaptığı konuşmanın ardından Kadın Girişimcilik dalında dereceye giren Kadın Girişimcilere Sayın Bakanımız tarafından hediye çekleri verildi.

Ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik, Samsun Valisi Sayın İbrahim Şahin ve beraberinde protokolle ile birlikte stantları ziyaret ederek yerel tohumlarımız ve yöresel ürünlerimiz hakkında bilgi aldı.

Etkinlik boyunca yoğun ilgi gören standımızda ziyaret eden katılımcılara ilimiz ve yetiştirilen ürünleri hakkında bilgiler verilerek ilimizin yöresel lezzetleri ikram edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300