• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Karatay'da 18.Madde Uygulaması Tamamlanan Bölgelerde Tapular Dağıtılmaya Başlandı

Karatay'da 18.Madde Uygulaması Tamamlanan Bölgelerde Tapular Dağıtılmaya Başlandı
Karatay Belediyesi ilçe sınırları içinde düzenli kentleşmeyi sağlamak amacı ile belediyelerin asli görevlerinden olan 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 18. maddesini hızlı ve sağlıklı bir şekilde uygulamaya devam ediyor.

        Konu ile ilgili açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli 5.000.000 m² alanda ortak kamu alanı olan yeşil alan, dini tesis, sosyal tesis, eğitim tesisi, resmi kurum alanı, yol ve otopark gibi teknik alt yapı alanları ile uygulanabilir 1.Etap Revizyon imar planı çalışmalarının tamamlandığını ifade etti. Yapılan Revizyon İmar Planı doğrultusunda bu alanlarda 3194 sayılı İmar Kanunun 18.maddesi gereğince imar uygulamaları başlatıldığını belirten Hançerli, tescillerin %50 oranında tamamlanmış olduğunu kalan kısımların tescilleri için ilgili kurumlara gönderildiğini belirterek 18. madde uygulaması tamamlanan alanlarda mülk sahiplerinin yapılaşmaya başladığını kaydetti.

        Bu çalışmalardan Ulubatlı Hasan, Akabe, Hamzaoğlu, Küçükkumköprü, Çimenlik, Doğuş ve Ortamescit Mahallelerindeki (1.684.908 m²’lik alanda) 18. madde imar uygulama çalışmalarının tamamlanarak mülk sahiplerine tapuları dağıtılmaya başlandığını vurgulayan Başkan Mehmet Hançerli, son olarak Keçeciler Caddesi, Kırbaşı Caddesi ve Ali Ulvi Kurucu Caddesi arasındaki Yediler ve Keçeciler Mahalle sınırları içerisindeki düzenleme sahasında 18. madde imar uygulama çalışmalarının tamamlandığını (365.247 m²lik alanda) ve tapuların dağıtılmaya başlandığını söyleyerek 1.Etapta yapılan Revizyon İmar Planlarında toplam 2.050.155 m² lik alanda tescil işlemlerinin son bulduğunu ifade etti.  

        Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; 18. Madde uygulamalarında belediye ekiplerinin vatandaşın mülkünü kendi mülkü gibi değerlendirerek herkese mümkün olduğu kadar kendi yerlerinden imar parseli vermekte olduğunun altını çizerek imar uygulaması içinde kalan mülkiyet sahiplerine el broşürleri ile bilgi verildiğini ayrıca yerel basın, Belediye ilan panosu ve muhtarlara yapılan yazılı tebligatlar ile ilan edildiğini sözlerine ekledi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300