• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Karatay Belediyesi Katı Atık Transfer Merkezi İle Yılda 2,5 Milyon TL Tasarruf Sağlıyor

Karatay Belediyesi Katı Atık Transfer Merkezi İle Yılda  2,5 Milyon TL Tasarruf Sağlıyor
Karatay Belediyesi Katı Atık Transfer Merkezi sistemi ile hem trafikte araç yoğunluğunu azaltıyor hem de yıllık 2,5 milyon TL yakıt tasarrufu sağlıyor.

Aslım Katı Atık Depolama Sahasında depolama işlemini sonlandıran Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararı ile Karaman Yolu’na yeni çöp depolama sahası yapılmasının ardından; Karatay Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından çöp kamyonları ile toplanan atıklar, Katı Atık Transfer Merkezinde, özel olarak tasarlanmış Tırlara yüklenerek  Karaman Yolu’ndaki yeni bir çöp depolama sahasına taşınıyor. Böylece 6 adet çöp kamyonunun yaptığı iş; 1 adet tırlar yapılarak hem trafikteki araç sayısı azaltılıyor, hem de yakıttan büyük tasarruf sağlanıyor.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; konu ile ilgili yaptığı açıklamada Katı Atık Transfer Merkezi’nin aynı anda 6 adet çöp aracının çöp boşaltım işlemi yapabileceği kapasiteye sahip olduğunu dile getirdi. Başkan Hançerli, Karaman yolunda yapılan yeni çöp depolama sahasına çöp dökmeye giden çöp kamyonlarının hem yakıt, hem de trafikte oluşturdukları yoğunluk bakımından olumsuz etkileri olduğunu belirterek; yeni çöp depolama sahasına gidecek çöplerin, çöp kamyonları ile aktarma istasyonuna getirilmelerinin ardından, Devlet Malzeme Ofisi’nden alınan 3 adet özel tasarım tır ile Karaman Yolundaki yeni çöp toplama tesisine taşındığını söyledi. Başkan Hançerli; 18 çöp kamyonunun taşıdığı atıkların katı atık aktarma sistemi ile 3 tıra yüklenerek Karaman Yolu’ndaki yeni çöp depolama sahasına taşınmasıyla hem trafikte daha az araç yoğunluğu oluştuğuna hem de yakıttan çok büyük tasarruf sağlandığına dikkat çekti.      

 Katı Aktarma istasyonu için 1 Milyon TL’lik yatırım yapıldığını vurgulayan Başkan Hançerli, 3 adet tırın ise toplam 2.5 Milyon TL’ye mal olduğunu söyledi. Başkan Hançerli yapılan yatırımın karşılığında sadece yakıttan sağlanan tasarrufun yıllık 2.5 Milyon TL olduğuna belirtti. Başkan Hançerli Katı Atık Aktarma sisteminin maddi kazanımların yanı sıra büyük bir trafik yoğunluğunun da önüne geçtiğini söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300