• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Karatay Belediyesi 2023 Vizyonuna Ev Sahipliği Yaptı

Karatay Belediyesi 2023 Vizyonuna Ev Sahipliği Yaptı
Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Karatay Belediyesi Fetihkent Anaokulu öğrencileri tarafından okul öncesi eğitimde beceri ve tasarım atölyelerini tanıttığı “2023 Vizyonuyla Yürüyoruz” sergisi Karatay Belediyesi Hizmet Binasında açıldı.

 Açılış programına Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Demirgül, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Program, Karatay Belediyesi Kreşinin öğrencilerinin gösterisi ile başladı. Minik öğrencilerin sergilediği oyunlar ve şarkılar protokolden ve izleyenlerden büyük alkış aldı. Protokol, Kreş öğrencilerinin gösterisinin ardından Karatay Belediyesi Fetihkent Anaokulu öğrencilerinin bilimsel ve sanatsal projenin sergilendiği alanı gezerek projeler hakkında bilgi aldı.

 

 ''Projeler öğrencilerin bilime ve sanat olan ilgisini ve yeteneklerini arttırıyor''

        Okulların düzenlediği projelerin öğrencilerin bilime duyduğu ilgiyi ve hayal güçlerini arttırdığını söyleyen Başkan Hançerli, "Projelerle öğrenciler; bilimi ve hayal güçlerini ortaya koyuyor. Geleceğin mucitlerinin ve sanatçılarının hazırladıkları projeleri incelemekten büyük keyif aldım. Birbirinden değerli çalışmalar ortaya çıkmış. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi gönülden tebrik ediyorum" dedi. 

 

Eğitime olan desteğimiz artarak devam ediyor 

Başkan Hançerli, Karatay Belediyesi olarak 2004 yılından bu yana ilçeye kazandırdıkları 24 okul 5 kapalı spor salonu, 27 suni çim saha ile Karatay’da eğitime olan desteğini artarak devam ettirdiklerini belirtti

 

Başkan Hançerli, Türkiye'nin geleceğinde gençlerin önemine vurgulayarak; "Gençlerimiz istikbalin güvencesidir. Bu yüzden gençlerin fikirleri bizler için çok önemli. Geleceğin mutlu, kalkınmış ve huzurlu büyük Türkiye'si çocuklarımızın ve gençlerimizin çok iyi şekilde eğitilmesine bağlıdır. Sizler bizim yarınlarımızsınız. Bu nedenle gençlerimizin eğitim meselesine ve gelişmesine imkanlarımız ölçüsünde desteğimizi sürdürüyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek ülkemizin yarınları da o kadar aydınlık olacaktır. Gençlerimiz gelecekte bu ülkeyi ve bu şehri omuzlayacaklar" dedi.

             

 

Karatay Belediyesi 4. ve 5. Anaokulunu İnşa Ediyor

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay Belediyesi olarak yaptıkları Erenler, Fetihkent ve Gaziosmanpaşa anaokullarında minik öğrencilerin eğitim gördüğünü belirterek; Hamzaoğlu ve Doğuş Mahallelerine yapımı süren anaokullarının da en kısa sürede tamamlanacağını dile getirdi. Başkan Hançerli, anaokullarının içerisinde 8’er derslik, çok amaçlı salon, yemekhane, mutfak gibi alanlar yer alacağını söyledi.

 

       Karatay Belediyesi İlçeye Bilsem (Bilim Ve Sanat Eğitim Merkezi) Kazandırıyor 

Başkan Hançerli, bilim ve sanatın iç içe gelişmesinin modern dünyanın temel dinamiklerinden olduğunun altını çizerek; Karatay’ın her geçen gün daha da modernleşen yapısına uygun olarak eğitimde de  bilimselliğin daha da arttırılması için çalıştıklarını vurguladı.

 

Başkan Hançerli, Akabe Mahallesi’nde Cemil Çiçek Caddesi ile Saçlı Kasap Caddelerinin kesiştiği noktada yapımı hızla devam eden BİLSEM; 3.966 m²’lik alanda Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilişim, Fen Bilimleri laboratuvarları ve atölyesi, Güzel Sanatlar, Müzik, Robotik Atölyesi, gözlemevi, 2 yabancı dil dersliği, matematik, coğrafya, tarih, felsefe, edebiyat derslikleri, kütüphane, kafeterya ve idari bölümler yer alacağını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300