• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Varis Tedavisi Neden Ertelenmemeli?

Varis Tedavisi Neden Ertelenmemeli?
Varis Tedavisi Neden Ertelenmemeli?

Varis tedavisi ertelenmemesi gereken tedavilerden bir tanesidir. Çünkü varis kendi kendine geçen bir hastalık değildir. Özellikle halk arasında varis çoraplarının varise iyi geldiği yönünde yanlış bir algı yer almaktadır. Fakat varis asla bu şekilde geçmez. Varis çorabı yalnızca varisten dolayı oluşan ağrının anlık olarak geçmesini sağlar. Bu sebeple de kesin bir çözüm olmamakla birlikte aynı zamanda ayağı gereğinden fazla sıkar ve insanı bunaltır. Bu sebeple varis çorabı pek önerilmez.

Ameliyatsız Varis Tedavisi Yöntemleri

Varis ameliyatla alındıktan sonra ayakta iz bırakan bir hastalıktır. Bu sebeple kişiler varis ameliyatı olmaktan çekinir çünkü ayakta kalan izler kişileri rahatsız edecektir.

Bu artık düşünülmesi gereken bir durum değildir. Çünkü varis artık ameliyatsız bir şekilde de tedavi edilmektedir. Ameliyatsız varis tedavisi sayesinde insanlar hem bu dertten anında kurtulacak hem de ayaklarında herhangi bir ameliyat izi kalmayacaktır.

Varis tedavisinde varisin durumuna göre alternatifler oluşturulacaktır. Eğer varisler ince damarlarda oluşmuşsa köpük yöntemi tercih edilmektedir. Bu yöntemde sorunlu damarlar tespit edilip bu damarlara iğne yapılır. Varisin sıklığına göre bu tedavi yöntemi yalnızca 1-5 dakika arasında yapılacaktır.

Bir diğer yöntem de lazer yöntemidir. Zaten günümüzde artık lazer yönteminin kullanılmadığı bir alan kalmamıştır. Lazer yöntemi daha çok büyük damarlarda kullanılır ve varisler lazer yardımıyla damar içinde kapanır ve tekrarlanması söz konusu olamaz.

Varis Sebepleri ve Belirtileri

Varis birçok sebepten dolayı meydana gelebilir. Fakat varis genetik bir hastalıktır ailesinde varis problemi yaşayan kişilerde görülmesi daha muhtemeldir. Bunun yanı sıra yine gebelik, uzun süre ayakta bekleme, çok dar giyinme, uzun süre ayakta bekleyecek bir iş yapma, yaşlılık ve kullanılan bazı ilaçlar varise sebebiyet vermektedir.

Varisin anlaşılması da oldukça kolaydır. Ayak damarları derinin altından oldukça belirgin olur ve bu damarlar eğik bir görüntüye sahiptir. Bu tür bir durumda kişiler anında tedavi olmalıdır. Gece krampı, kaşınma, ayak ve parmaklarda uyuşma gibi belirtiler de varisin anlaşılmasında etkili olmaktadır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300