• BIST 8878.81
  • Altın 2241.255
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Evde Hareketsiz Yaşam Ağrıları Artırıp Bağışıklığı Düşürebilir

Evde Hareketsiz Yaşam Ağrıları Artırıp Bağışıklığı Düşürebilir
Fizyoterapist Abdullah Güdendede “Evde Hareketsiz Yaşam Ağrıları Artırıp Bağışıklığı Düşürebilir” bu nedenle evde yapılması gereken hareketlere dikkat çekti.

                Aksaraylı tanınmış Fizyoterapist Abdullah Güdendede yaptığı açıklamada salgın dolayısıyla evde geçirilen zamanda artış oldu. Sedanter yaşamın getirdiği birtakım olumsuzlar vardır. Bu yüzden evde geçirdiğimiz zaman dilimini hareketlendirmek gerekir. Televizyon, bilgisayar ya da telefon başında uzun zaman geçirmek ya da hareketsiz bir şekilde oturmak bir süre sonrasında insan vücudunda kas kayıplarına neden olabilir. Yağlanmanın artması kas oranının azalması ve hareketsiz yaşam bir süre sonrasında bel-boyun ağrılarının artmasına sebep olur. Öyküsünde fıtık, kireçlenme, daralma, kayma gibi rahatsızlar ve fibromiyalji( yumuşak doku romatizması ) olan kişilerinde ağrılarında hareketsiz yaşamla birlikte artış gösterebilir.

                Fizyoterapist Güdendede açıklamasının devamında: Evde kalmak demek hareketsiz vakit geçirmek demek değildir. Sağlığımızı korumak bağışıklığımızı güçlü tutmak ve ağrılardan korunmak için düzenli egzersiz yapmak gerekir. Egzersizler konusunda fizyoterapist desteği ile profesyonel bir yardım almakta fayda vardır. Bunun yanında evde ağrı oluşturmadan herkesin yapabileceği egzersizlerde dikkatli bir şekilde yapılabilir.

*Günlük ev içerisinde toplamda 30 dk yürüyüş yapabilirsiniz.

*Egzersizler öncesinde ısınma ve soğuma egzersizleri yapmayı ihmal etmeyin.

*Ekran başında geçirilen süreyi azaltın ve bunun yerine hareket ortaya çıkartan oyunlar tercih edin. *Ailenizle birlikte vakit geçirirken toplu egzersiz ve hareket yapmanın keyfini çıkartın ve sağlıklı yaşamın kapılarını aralayın.

*Aynı pozisyonda 20 dk dan fazla zaman geçirmeyin şekilde değiştirin. Ayakta aynı pozisyonda uzun süre sabit durmayın.

* Hastalığınıza özel verilmiş egzersiz hareketlerinizi tavsiye edilen şekilde yapın.

*Nefes egzersizleri akciğer kapasitesini ve ilgili kasları aktif hale getirin.

Fizyoterapist Abdullah Güdendede açıklamasında: Fiziksel sağlık sorunları olanların tedavisi sonrasında verilmiş egzersizleri ihmal etmeden devam etmesi gerekir. Sağlıklı bireylerinde ise ev içi egzersiz ve bunu daha zevkli hale getirmek için grup egzersizler ile aile içinde diyaloğu artırıp herkesin katıldığı bir hareketli ortam oluşturulabilir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinin yanı sıra kardiyovasküler sistem, kas-iskelet sistemi ve diğer sistemleri de dolaylı olarak katkı sağlamış olacaksınız. Evde kalma süresinde toplum sağlığı ve kendi sağlığınızı korumak sağlık bakanlığımızın uyarılarını dikkate alalım. Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300