• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Kardeşlik Testi Teknikleri Nelerdir?

Kardeşlik Testi Teknikleri Nelerdir?
Genetik alanda STR testi olarak da adlandırılan kardeşlik testi çeşitleri, DNA testi uygulamalarında en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır.

 Kardeş oldukları iddia edilen iki birey arasında gerçekten kardeşlik bağının bulunup bulunmadığının tespit edilmesinde genetik kardeşlik bağı doğrulaması yapabilmek için birtakım tekniklere başvurulmaktadır.

Türkiye'de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde genetik alanda gerçekleştirilen DNA testlerinde güvenilir sonuçlara ulaşılmasını sağlayan ve uluslararası alanda akreditasyon belgesine sahip olan DNA Testi Merkezi'miz kurulduğu günden bu yana kardeşlik ve akrabalık testinde de istenen talepleri başarılı bir şekilde yerine getirmeye devam etmektedir. Kardeşlik testi tekniklerinde ortaya çıkan bazı uygulamalar bulunmaktadır.

STR Testi Uygulamaları

Aralarında kardeşlik bağı bulunduğu iddia edilen kişilerin gerçekten kardeş olup olmadıklarını anlamak için bu bireylerin her ikisinden ya da daha fazla kişiyse eğer hepsinden örnekler alınmalıdır. Tamamen steril ortamda ve uygun şartlarda alınan bu numuneler, DNA Testi Merkezi'mizin son teknoloji laboratuvarlarında bazı testlerden geçerek sonuçlandırılmaktadır.

Bu alanda deneyimli ve uzman kadrosuyla 5 yıldır hizmet veren DNA Testi Merkezi'miz, babalık testi dışında STR testi uygulamalarında kişiler arasında herhangi bir genetik kardeşlik bağı olup olmadığını en güvenilir şekilde sonuçlandırmayı başarabilmektedir. DNA Test Merkezi'miz bünyesinde son teknoloji ekipmanlarla gerçekleştirilen kardeşlik testi teknikleri şunlardan oluşmaktadır:

  • Yarı - kardeşlik testi, anne ve babadan örnek toplamaya gerek kalmadan, aralarında kardeşlik bağı olduğu iddia edilen kişilerin katılımıyla yapılan testtir.
  • Tam - kardeşlik testi ise ortak anne veya babadan birinin teste katılması durumunda yapılan kardeşlik testi tekniğidir.

Hangi Durumlarda Kardeşlik Testi Yapılır?

Moleküler Biyolog Alpay AVCI, merkezimiz tarafından gerçekleştirilen profesyonel kardeşlik ve akrabalık testi uygulamalarında kişilerin tam kardeşlik testine ağırlık vermelerini tavsiye etmektedir. Bu konuyla ilgili açıklamasında, "Tam - kardeşlik testi ile yapılan araştırmaların sonucu yüzde 99,999 oranında doğru olarak sonuçlanmaktadır." demiştir.

Kardeşlik testi hakkında ve diğer moleküler genetik çalışmalarımızla ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için https://www.dnatesti.com.tr bağlantı adresine sahip DNA Test Merkezi'mizin kurumsal internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300