• BIST 8718.11
  • Altın 2246.233
  • Dolar 32.3342
  • Euro 35.1742
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Valiler Kararnamesi-2020

Mustafa Bozdağ

Eskil ilçe olduğu yıl Eskil Kuran Kursunda şanslı bir öğrenciydim Eskil Kasabası Kuran Kursuna Giderken bir anda Eskil İlçesi Kuran Kursu öğrencisi olduk. Aynı zamanda Eskil’in iyi bildiği Zeki Dildirim hocanın son öğrencileriyiz. 

O zamanlar yaşımız küçük olsa da Eskil Kaymakamlığına atanan Cüneyt Orhan Toprak’ı hatırlarım,  Eskil için o dönemde kısıtlı imkan kısıtlı personel ile kısa sürede güzel hizmetlere imza attı.  

Benim bildiğim şoförü Cumali Talaşlı abi ve Özel idare müdürlüğünden emekli olan Mustafa Bozdağ ile 6 ay tek memur ile çalıştı. Daha sonra bildiğim kadarıyla şu an ilçe nüfus müdürümüz Tenzile Sezer hanımefendi geldi. Özellikle Eskil bölge okulunun açılmasında çok büyük katkısı var, ama Eskildeki görev süresi Konya’daki gibi kısa sürdü.

Sayın valimiz Cüneyt Orhan Toprak tam bir devlet adamı ve iyi bir liderdir. Boyun eğmez makamının hakkını verir.  Ben Konya valisi olduktan sonra birkaç kez kendisini ziyaret etme fırsatım oldu. Her vardığımızda Eskil’den bahseder Eskildeki dostlarını sorar ve Eskil’in kendisi için ayrı bir yer olduğunu söylerdi. Hatta Kızıörenden sonrasını bizim oralar diye hitap ederdi.  Necati başkan ile Hem Eskil döneminde Hem de Konya valisi olduğu dönemde belediye başkanı oluşu büyük bir tesadüf olsa gerek,

Konya valimizi görev süresi boyunca Yapmış olduğu Esnaf ziyaretleri, Ev ziyaretleri şehit ailelerine karşı hassasiyeti,  hastaneler başta olmak üzer kamu kurumlarını mesai dışı zamanlarda denetlemesi, 17:00’de biten mesaisinin saatler geçmesine rağmen valilikte mesaisini devam ettirmesi halkın gözünde taht kurmasına sebep oldu.

Sayın Valinin Konya’da iki kez bana göre çok haklı olan çıkışları oldu. Bu çıkışlarında benim gibi bazıları valimiz haklı bulurken bazıları ise basından gördüğü duyduğu bilgiler ile sayın valimizi eleştirdiler. Belki bu tayinde bu çıkışların etkisi olabilir mi bilmiyorum. Ama şimdi bakıyorum bazı kesimlerin sayın valimizin tayinin çıktığına sevinenleri görebiliyorum.  Ama ben şahsım adına üzüldüm.   

Sayın Valimiz Cüneyt Orhan Toprak 09.06.2020 Valiler Kararnamesi ile Konya valisi iken Mülkiye Başmüfettişi olarak Sayın cumhurbaşkanımızın takdirleri ile atanmıştır Kendisine yeni görevinde başarılar dilerim.

Valiler Kararnamesi ile Aksaray’ımızın yetiştirmiş olduğu 2 önemli devlet adamı Avni Çakır Kastamonu, Erkaya Yırık Elazığ Valisi olarak atanmışlardır. Aksaray’ımız adına hayırlı olsun.

Bir diğer değişiklik ise Aksaray Valisi Ali Mantı’nın yerine Milli Eğitim Bakanlığı  Personel Genel Müdürü Sayın Hamza Aydoğdu atanmıştır. Sayın Valimize Aksaray’daki yeni görevinde başarılar dilerim. Eğitim camiasından olması beni ayrıca mutlu etmiştir.

Belki Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’ın proje liselerini artıracağız söyleminden yola çıkarak Eskilimize bir proje lisesi açılır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300