• BIST 8718.11
  • Altın 2244.297
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.1686
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Konyaspor’un kabus yılı: 2020

Konyaspor’un kabus yılı: 2020
İ.H. Konyaspor 2020 yılının son maçını sahasında Çaykur Rizespor ile oynadı. Yeşil-beyazlı ekip bu maçta rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Konyaspor için 2020 sıkıntılarla ve kaosla geçen bir yıl oldu 

İ.H. Holding Konyaspor’un 2020 yılı 17 Ocak tarihinde deplasmanda oynadığı Ankaragücü maçı ile başladı. 2019-2020 sezonun ilk yarısını 15 puanla 15 sırada tamamlayan yeşil-beyazlı ekip 2020 yılının ilk maçını Ankaragücü ile deplasmanda oynadı. Ligin ilk yarısında kötü bir performans ortaya koyan Konyaspor Başkent deplasmanından  Levan Shengelia’nın 90+2’de attığı golle 1-0 galibiyetle döndü. Bu galibiyetle 2020 yılına merhaba diyen Anadolu Kartalı için işler iyi gitmedi. Sezona büyük hayaller ile başlayan Konyaspor’un başında efsane teknik direktör  Aykut Kocaman bulunuyordu. Ancak Kocaman 2020 yılının Şubat ayında takımın kötü gidişatı nedeniyle istifa kararı aldı. 8 Şubat tarihinde iç sahada oynanan ve 0-0 sona eren karşılaşmanın ardından Aykut Kocaman istifa ederek takımdan ayrıldı. Kocaman istifa ettiğinde yeşil-beyazlı ekip sıralamada 20 puanla 14. sırada bulunuyordu.  Aykut Kocaman’ın ardından takımın başına Bülent Korkmaz getirildi.  Korkmaz Konyaspor’un başında 13 maça çıktı. Bu maçlarda 4 galibiyet 4 beraberlik 5 yenilgi alan Anadolu Kartalı  kümede kalmayı son anda garantiledi.  

COVİD-19 SEZONA DAMGA VURDU  

KÜME DÜŞME KALDIRILDI

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Türkiye'de 2019-2020 sezonunda futbol, basketbol, voleybol ve hentbolda ligler ertelendi. 2020 yılının Mayıs ayında, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ara verilen futbol liglerinin 12-13-14 Haziran'da tekrar başlatılacağını açıkladı.

Erteleme öncesinde Konyaspor sahasında Fenerbahçe’yi 1-0 yenerek kümede kalma adına çok önemli bir galibiyet alarak büyük moral bulmuştu. Ancak Federasyon bu maçın ardından ligleri erteledi.  Yaklaşık 2.5 ay sahalardan uzak kalan futbolcular  14 haziran tarihinde oynanan Gençlerbirliği maçı ile tekrar lige döndü. Konyaspor sezonun 27. haftasında oynadığı bu maçı 2-1 kaybetti. Yeşil-beyazlı ekip için kabus devam ediyordu. 30. hafta iç sahada oynanan Çaykur Rizespor karşılaşması ölüm-kalım maçı  olarak görülüyordu. Çaykur Rize ekibi bu maç öncesinde 29 puanla 14. sırada bulunurken Konyaspor ise 27 puanla 17. sırada yer alıyordu. Yeşil-beyazlı ekip bu maç akazanamadığı takdirde ligin dibine demir atacak ve küme düşmeye bir adım daha yaklaşacaktı. Maç 90. dakikaya kadar 0-0 devam etti. Camia tüm umutlarını kaybederken Ömer Ali’nin kazandırdığı penaltı tüm siyahlığı beyaza çevirdi. 90+5. tdakikada topun başına geçen Miya Konyaspor’u 17. sıradan alıp 15. sıraya küme düşme potasının üzerine taşıdı.  Henüz herşey bitmemiş ve Yeşil-beyazlı camia için küme düşme tehlikesi geçmemişti. Gaziantep deplasmanına umutlu giden Konyaspor burada büyük bir şoka uğradı ve maçı 3-1 kaybetti. Yeşil-beyazlı ekip için tüm umutlar tükenmiş gibiydi. Çünkü kalan 3 maçın ikisinde  şampiyonluk kovalayan Başakşehir ve Trabzon ile karşılaşcaktı. Taraftarlar bu maçların kazanılacağına ihtimal bile vermiyordu. Ancak Konyaspor Başakşehir maçında inanılmaz bir performansa imza atarak rakibini 4-3 gibi gollü bir skorla mağlup etti. Yeşil-beyazlı ekip şampiyonluk adayı Başakşehir’e çelme attıktan sonra ardından bir başka şampiyonluk adayı olan Trabzonspor ile deplasmanda karşılaştı. Konyaspor bu maçta da müthiş bir performans ortaya koyarak Başakşehir’i yendiği skorla Trabzonspor’u da mağlup etti.Yeşil-beyazlı ekip için kabus gibi geçen sezon kümede kalmayı garantilemenin mutluluğu ile sonuçlandı.  Bülent Korkmaz 

yeşil-beyazlı ekibin başında çıktığı 13 lig maçında, 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. Yeşil beyazlılar özellikle ligin bitime yakın şampiyonluğun iki adayı Medipol Başakşehir ve Trabzonspor'u yenerek ligde kalmayı başardı. Konyaspor topladığı 36 puanla ligi 13'üncü sırada tamamladı. Ancak sezon sonunda Türkiye Futbol Federasyonu bu sezon küme düşmü olmayacak şeklinde açıklama yaptı.  

KORKMAZ LİGİN BAŞLAMASINA GÜNLER KALA İSTİFA ETTİ

Yeni sezonda takımda kalıp kalmayacağı konuşulan Bülent Korkmaz “ Başkan varsa ben de varım. Başkan yoksa ben de yokum”diyerek tepki çeken bir açıklamaya imza attı. Mevcut Başkan Hilmi Kulluk yeni sezon öncesi yapılacak kongrede önce aday olmadığını açıklamasına rağmen kongre günü tekrar aday olduğunu söyledi.  Kongreye tek listeyle giren Kulluk Konyaspor’da başkanlık görevine devam ettiği için Bülent Korkmaz da takımın başında kaldı. Transferler yapıldı. Hazırlıklar yapıldı.Konyaspor sezonun ilk haftasını bay geçtiği 2020-21 sezonu 11 Eylül tarihinde başladı.Yeşil-beyazlı camia  tam bu tarihte Bülent Korkmaz’ın istifası ile sarsıldı. Korkmaz Konyaspor’un ilk maçına bir hafta kala istifa kararı alarak şehri terk etti. Konyaspor konuyla ilgili ise internet sitesinden “ Bu ayrılığı etik bulmuyoruz” açıklaması yaptı.

TAKIMIN BAŞINA İSMAİL KARTAL GELDİ   

Bülent Korkmaz’ın istifasının ardından takımın başina İsmail Kartal geldi.  Kartal ile sezona başlayan Konyaspor şuana kadar 14 maça çıktı. Yeşil-beyazlı ekip bu maçlarda 5 galibiyet 5 yenilgi ve 4 beraberlik aldı. 2019-2020 sezonunda büyük sıkıntılar yaşayan Konyaspor geride kalan 14 haftada 19 puan toplayarak haftayı 10. sırada tamamladı. Yeşil-beyazlı ekip yılın son maçında ise sahasında Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı.

BU KEZ DE SAKATLIKLAR KABUS OLDU 

2020 yılını büyük sıkıntılar içinde geçiren Konyaspor’da  sezona iyi başlangıç yapmanın mutluluğu yaşanırken bu duygu camianın kursağında kaldı.Çünkü yaşanan sakatlıklar İsmail Kartal’ın elinden takımın yarısını aldı. Yeşil-beyazlı ekipte yaklaşık 12 oyuncu sakatlık kabusu ile karşı karşıya kalarak uzun süre takımı yalnız bıraktı.

Konyaspor 2020 yılını bu tarz problemlerle ve şanssızlıklarla noktaladı.  

FERHAT TÜRKOĞLU 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300