• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Yunus Emre Anma Etkinlikleri Başlıyor

Yunus Emre Anma Etkinlikleri Başlıyor
Büyük Türk Mutasavvıfı Yunus Emre’yi anma etkinlikleri 29 Eylül 2016 Perşembe günü saat 11.00’de, Ortaköy İlçemizin Sarıkaraman köyünde düzenlenecek program ile başlıyor.

Her yıl Eylül ayının son haftasında Aksaray ve Kırşehir Valilikleri’nin ortak katılımı ile gerçekleştirilen anma programı, bu yıl da Aksaray Valiliğinin organizasyonu ile çeşitli etkinliklerle icra edilecek.

 

Yunus Emre’yi anma etkinlikleri ile ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa DOĞAN, Yunus Emre’yi anma etkinliklerinin Ortaköy İlçesi Sarıkaraman Köyü Ziyarettepe Mevkiinde Yunus’un makamı yanında gerçekleştirilecek programla başlayacağını, sonraki günde Aksaray’da devam edeceğini belirtti.

 

Doğan, Aksaray ve Kırşehir Valilikleri tarafından ortaklaşa düzenlenen programda; protokol konuşmalarının ardından Yunus Emre’yi temsili olarak canlandırılacak olan Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Osman Nuri ERCAN ve öğrenciler tarafından şiirler okunacağını, alıç dağıtımı ve tasavvuf musikisi eşliğinde Yunus Emre ilahilerinin ardından çilehane ziyareti ve öğle yemeği ile programın ilk gününün sona ereceğini sözlerine ekledi.

 

Anma etkinliklerinin ikinci günü olan 30.09.2012 Cuma günü ise saat 14.00’de Aksaray Kültür Merkezi’nde İlahiyatçı Yazar Mahmut ULU tarafından "Aşka Ağlayan Derviş Yunus Emre" konulu konferansın verileceğini belirten DOĞAN, konferans'ta Yunus Emre'nin hayatı ve ilahi aşkı arama yolculuğu üzerinde durulacağını ifade etti.

 

Fikirleri ve şiirleri ile gönüllerde taht kurmuş, milletimize ve tüm insanlığa mâl olmuş büyük Mutasavvıfımız Yunus Emre’nin halkımız nazarında çok önemli bir yeri olduğunu ifade eden DOĞAN, O'nun makamının Şehr-i Süleha Aksaray'da olmasının bizler için ayrı bir onur olduğunu, özellikle  gençlerimizin tarihi şahsiyetlerimizi ve onların fikirlerini daha yakından tanımaya ve Onları anlamaya ihtiyaçları olduğunu, bu yöndeki gayretlerin birlik ve beraberliğimize, kültürel değerlerimizin yaşatılmasına oldukça mühim katkılar sağlayacağını belirterek, tüm halkımızı Yunus Emre Anma Etkinlikleri’ne davet etti.

 

Yunus Emre Türbesi'ne gidecek vatandaşlarımız ve basın mensupları için tahsis edilen araçlar saat 09.00'da Valilik önünden hareket edecektir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300