• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 1 °C

Karatay Belediyesi Kandil Simidi İkram Etti

Karatay Belediyesi Kandil Simidi İkram Etti
Karatay Belediyesi Regaib Kandili dolayısıyla ilçe genelinde kandil simidi ikramında bulundu.

Bir taraftan Karatay Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin, diğer taraftan Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin ve belediye personelinin Karatay'da kandil simidi dağıttığını dile getiren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, manevi değerlere sahip çıkarak eski geleneklerin yaşatılması konusunda gereken çalışmayı yaptıklarını belirtti.

 

Karatay Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi de Karatay’daki Kur'an Kurslarında ve Emekli Konaklarında kandil simidi dağıtımı gerçekleştirdi. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aynur Avşar; ziyaretler sırasında yaptığı açıklamada “Üç ayların başlangıcını idrak ettiğimiz Regaib Kandili vesilesiyle Emekli Konaklarımızdaki büyüklerimizi ve Kuran kursu öğrencilerimizi ziyaret ederek güzel bir geleneğimiz olan kandil simidi ikramımızı gerçekleştirdik.”dedi.

 

Başkan Aynur Avşar, "Mübarek üç ayların başlangıcı olan Regaib Kandili'nin dinimizde ve kültürümüzde çok önemli bir yeri vardır. Hem vatandaşlarımızla, esnafımızla bir arada olmak hem de bu anlamlı günde hayır dualarımızı paylaşmak istedik. Hepinizin Regaip Kandilini tebrik ediyor, hayırlı kandiller diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ise Celaleddin Karatay Gençlik Merkezi öğrencilerine kandil simidi ve şivlilik ikram etti. Öğrenciler ikramlardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Konya’ya özgü bir gelenek olan şivlilik ikramı ile ilk kez tanışan yabancı öğrenciler ise bu güzel adeti çok beğendiklerini dile getirdiler.

 

Öte yandan Regaib Kandili münasebetiyle  Numune Hastanesi Karatay Semt Polikliniği, Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Karatay Semt Polikliniği’ndeki personellere, hastalara ve çevre esnaflara da kandil simidi ikramında bulunuldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300