• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C

Candan, Kışın Meyve Ağaçları İhmal Edilmemeli

Candan, Kışın Meyve Ağaçları İhmal Edilmemeli
Candan, Kışın Meyve Ağaçları İhmal Edilmemeli

Meyve ağaçlarının kışlık bakımınayönelik olarak Verda Tarım olarak Katre Copper’i geliştirdiklerini kaydedenVerda Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Candan, “Katre Copper, bitkilerdebakteriyel hastalıklara karşı dayanıklılık sağlar. Bakır noksanlığını en kısasürede giderir. Bakır Noksanlığında büyüme ve gelişme yavaşlar. Genç yapraklardaralır ve küçülür. Meyve ağaçlarında dalların uç kısımları kurur. Katre Copper'ın tek başına kullanılması tavsiye edilmektedir. Ürünümüzbitkilerdeki dayanıklılık mekanizmasını harekete geçirir ve bitkiyi hastalık vezararlılara karşı korur. Katre Copper içerisindeki organik asitler ve enzimlersayesinde bitkilerin hastalık ve zararlılara karşı mukavemeti artar.” diyekonuştu.

Candan sözlerini şöyle sürdürdü,“Katre’nin bir diğer faydası ise zirai ilaç kullanımında büyük avantaj sağlarzirai ilaçların etkinliği artırır daha az pestisit ve fungusit kullanarak dahafazla fayda sağlar. Katre Copper bitkilerde, özellikle elma ve armutağaçlarında kara lekeler, Armut ağaçlarında ateş yanıklığı, şeftali ağaçlarındayaprak kıvırcıklığı, sert çekirdekli meyve ağaçların da yaprak delen,sebzelerde Mildiyö, Peronospora farinosa türünün neden olduğu bitki hastalığı,yaprakların alt kısmında gri mantar yapısının oluşması. Hastalığa yakalanmışyapraklar aşağıya doğru kıvrılır, kalınlaşır ve yaprakların ön yüzünde renkdeğişimi olur. Sebze ve meyve ağaçlarında erken yaprak yanıklığı gibihastalıkları önler.” şeklinde konuştu.

Son olarak Katre Copper’in kullanımşekli hakkında bilgi veren Mustafa Candan sözlerini şu şekilde tamamladı. “Ürünümüz meyve ağaçlarındasonbaharda ve ilkbaharda sürgünler patlamadan kullanılır fakat biz özelliklebudama sonrası kullanılmasını tavsiye ediyoruz, çünkü budama sırasında meydanagelen yara dokularını Katre Copper kapatarak mantar‘i sporların çimlenmesini önler Katre Coppersebzelerde erken dönemde kullanılabilir. Yine endüstri bitkilerinde birinci veikinci çapa sonrası bitkimiz altı ve yedi yapraklı dönemde iken kullanılabilir.Hububatta kardeşlenme sonrası kullanılabilir.” Dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300