• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Düzce’de Süt Haftası Etkinliklerle Kutlandı

Düzce’de Süt Haftası Etkinliklerle Kutlandı
1991 yılından beri ülkemizde de “21-27 Mayıs Süt Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Birleşmiş Milletler “Uluslararası Sütçülük Federasyonu” 1956 yılında 21 Mayısı "Dünya Süt Günü"  olarak ilan etmiş ve tüm üye ülkelerde kutlanmasını kararlaştırmıştır. Bu doğrultuda; 1991 yılından beri ülkemizde de “21-27 Mayıs Süt Haftası”  olarak  kutlanmaktadır.

Süt Haftasının temel amacı; süt ve süt mamullerinin her yaştaki insan beslenmesindeki önemini topluma anlatmak ve bu ürünlerin tüketimini arttırarak daha sağlıklı bir toplum oluşturma şeklinde özetlenebilir.

Süt ve süt mamulleri; özellikle protein, yağ, mineral ve vitamin  (başta kalsiyum ve fosfor elementleri ve B2 ve B12 vitaminleri) gibi beslenmede çok önemli olan besin öğelerini bünyesinde bulundurması nedeni ile özellikle 7-13 yaş arası öğrencilerin zihinsel ve bedensel gelişiminde çok önemli etki ve fonksiyonları vardır.

Bu nedenle; ilkokul öğrencileri için “okul sütü programı” başlatılmış olup, Düzce il genelindeki 159 anaokulu ve ilkokuldaki yaklaşık 23 bin öğrenciye; 09 Haziran 2017 tarihinde sona erecek eğitim ve öğretim yılı sonuna kadar yaklaşık olarak 1 milyon 200 bin kutu sade yağlı dayanıklı 200 ml okul sütü dağıtılacaktır.

Süt haftası kapsamında; İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde; belirlenen ilkokul öğrencilerine yönelik “süt ve süt mamullerinin özellikle öğrencilerin beslenmesindeki önemi” konularında bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Bu doğrultuda;  İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince; İlimiz Merkez ve 7 İlçede; asılan afişler ve düzenlenen buzağı yarışmaları ile halkımız; ilköğretim okullarında düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmaları, yapılan sunum ve izlettirilen filmler ile geleceğin büyükleri öğrenciler bilgilendirilmektedir. 

İl Müdürü Harun Kabaoğlu ‘’bu yıl da; İlimiz Merkez 23 Nisan İlkokulunda ve ilçelerdeki çeşitli okullarda yaklaşık 850 öğrenci ile 90 öğretmen ve veliye bilgilendirme yapıldığını ve öğrencilere okul sütü dağıtıldığını belirterek Gölyaka İlçesinde de süt gününün 250 kişinin katılımıyla çeşitli dallarda müsabakalar yapılarak şenlik havasında kutlandığını ve yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara çeşitli hediyeler verildiğini’’ söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300