• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Düzce’li Kadın Çiftçiler Ankara’da Milli Tarım Ruhuyla Buluştu

Düzce’li Kadın Çiftçiler Ankara’da Milli Tarım Ruhuyla Buluştu
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bakanlık yetkilileri ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen kadınların katılımıyla düzenlenen "Bu Toprağın Kadınları Milli Tarım Ruhuyla Buluşuyor" etkinliğine İlimizden de 47 kadın çiftçi katıldı.

Bakanlığımız tarafından Congresium ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bakanlık yetkilileri ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen kadınların katılımıyla düzenlenen "Bu Toprağın Kadınları Milli Tarım Ruhuyla Buluşuyor" etkinliğine İlimizden de 47 kadın çiftçi katıldı.

Halkoyunları gösterileri ile başlayan program Çanakkale’li çiftçi kadınların hazırladığı "Çanakkale Oratoryosu"  ile devam etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, açılışta yaptığı konuşmada, Anadolu medeniyetinde kadının hep el üstünde tutulduğunu belirterek, "Kadına şiddet güçlülüğün değil suçluluğun göstergesidir" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Tarım meselesi, milli meseledir" sözlerine dikkati çeken Çelik, bu anlayış çerçevesinde Bakanlık olarak hazırladıkları Milli Tarım Projesi ile tarıma yeni bir vizyon ve bakış açısı kazandırma gayretinde olduklarını söyledi.

Çelik, 80 milyon kişinin gıdasının karşılanması, mazlum milletlerle ekmek paylaşımı, tarlaların zararlı kimyasallardan korunması, su kaynaklarının daha verimli kullanılması, et meselesini dert meselesi olmaktan çıkarmak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek için projeyi hayata geçirmek istediklerini dile getirdi.

Çiftçilerin önemli bir bölümünü kadınların oluşturduğuna işaret eden Çelik, desteklerinde kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladıklarını belirtti.

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Programı kapsamında geçen sene 15 bin çiftçinin desteklendiğini, bu sene de 15 bin çiftçiye hibe vereceklerini ifade eden Çelik, rakamın 11 binini kadınların oluşturduğunu vurguladı.

Etkinlikte kadın çiftçilerin kadınlar gününü kutlayan Sayın Emine Erdoğan, yaptığı konuşmanın ardından Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan hibe alarak tarımsal işletme kuran 9 girişimci kadına plaket verdi. Hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından program sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300