• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Eskilde Rulo Balya Silajı Konulu Tarla Günü Düzenlendi

Eskilde Rulo Balya Silajı Konulu Tarla Günü Düzenlendi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı öncülüğünde araştırma enstitüleri ve illerin işbirliği ile tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması yayım projeleri yürütülmektedir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı öncülüğünde araştırma enstitüleri ve illerin işbirliği ile tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması yayım projeleri yürütülmektedir.

Bu kapsamda İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz, Lalahan Hayvancılık Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve özel teşebbüs iş birliği ile Eskil İlçesindeki girişimci bir çiftçimizin işletmesinde "Rulo Balya Silajı Yapımı ve Hayvan Besleme Kullanılmasının Yaygınlaştırılması Projesi" Demonstrasyon çalışması yapıldı.

Demonstrasyona; İl Müdürümüz Bestami ZABUN, Lalahan Hayvancılık Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Koordinatör Dr.Sema YAMAN, K.T.V. Şube Müdürü Yusuf ÇİÇEK, İlçe Müdürleri, Konya İl Müdürlüğü K.T.V. Şube Müdürlüğü teknik personelleri, İlimizde tarım ve hayvancılık sektöründe hizmet veren sivil toplum kuruluşlarında görevli tarım danışmanları, önder çiftçilerimiz ve bölge çiftçileri katıldı.

İl Müdürümüz Bestami ZABUN yaptığı konuşmada; Aksaray ilinin yonca üretiminde ülkemizde üçüncü sırada olduğunu, yonca konusunda marka şehir olmak istediklerini ve yonca yem bitkisinin hayvan beslemede vazgeçilmez kaba yem kaynağı olduğunu söyleyerek, Bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı öncülüğünde Araştırma Enstitüleri ile İl Müdürlüklerinin iş birliği ile başlatılan bu projelerin çiftçilerimizin yeni gelişen teknik ve yöntemlerin öğrenilmesi açısından çok önemli olduğunu ifade ederek bütün katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra koordinatör Dr.Sema YAMAN tarafından Rulo Balya Silajının faydaları, hayvan beslemedeki önemi ve projenin teknik detayları hakkında katılımcılara detaylı bilgi verildi.

Girişimci çiftçi Osman ŞEKER ise neden bu işe başladığıyla ilgili katılımcılara bilgi verdi. Konuşmaların ardından girişimci önder çiftçimizin tarlasında son teknoloji ürünü kendi yürür yonca hasat makinası ile biçim yapıldı. Başka bir makine ile de aynı tarla üzerinde bir gün önce biçilerek bünyesindeki suyun kurutulması için soldurulan yonca yem bitkisi sıkıştırma makinası ile rulo balya yapıldı ve streç(film) ile sarılarak tarla üzerine bırakıldı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300