• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

"Öyle bir Aksaray hepimizin hayali...."

"Öyle bir Aksaray hepimizin hayali...."
"Öyle bir Aksaray hepimizin hayali...."

SÜTAŞ'ın 40.kuruluş yıldönümü münasebetiyle Aksaray Fabrikasında gerçekleşen “Sütaş 40.Yıl Buluşmaları” adlı Aksaray'daki programa,  Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Alay Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları ve Daire Müdürleri katıldı.  


Toplantıda konuşan Muharrem Yılmaz, Sütaş’la ilgili genel açıklamasında hedeflerinin 10 yıl içinde dünyanın 25.büyük üreticisi arasına girmek olduğunu kaydederek, "Beş yıl sonra ciro hedefimiz iki milyar dolar. Hedefimiz 10 yıl içinde dünyanın 25 büyük üreticisi arasına girmek. Yüzde 15 büyümeyi sürdürürsek dört milyar dolar ciro ile ilk 25'e girmek mümkün" dedi.


Yılmaz “Sütaş gibi kurumların çoğalması, hepimiz için çok önemli. Ülkemiz için çok önemli. Daha çok Sütaşların daha çok sanayi kuruluşların, bacasının tüttüğü bir Türkiye ve bir Aksaray hepimizin bir hayali olmalı.” Dedi.


Sütaş’ı Aksaray’a Türkiye’nin en iyi yoncasının Aksaray’da olmasından dolayı kurduğunu kaydeden Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü


“Sütaş’ın Aksaray da ki, yatırımına karar verirken, sizlerde biliyorsunuz, Aksaray’ın yoncasına geldim. Çünkü Aksaray’ın yoncası bu memleketin, coğrafyasının ürettiği yonca, Türkiye’nin en iyi yoncasıdır. O zaman bu memlekette hayvancılık iyi yapılır, daha çok yapılabilir, ben buna geldim demiştim.


Sonra geldiğimde sizlerin sıcak dostluğuna geldiğimi gördüm. Bundan çok büyük bir kazanç elde ettiğimi sanıyorum, büyük bir mutluluk duyuyorum.”


Konuşmasında bir anısına da değinen Yılmaz  “Bir gün amcam bana Anadolu Erenleri adlı bir kitap verdi. Al dedi nereden nereye gidiyorsun anla dedi. Bir baktım ki ben aslında Bursa’dan Aksaray’a Somuncu Baba’nın yolundan gelivermişim. Bursa’dan kalkıp kendi ilmini Anadolu’ya yaymak için Aksaray’a gelmiş yerleşmiş. Bizde sütün iyiliğini ve bereketini yamak için O’nun yolundan Aksaray’a gelivermişiz. Bunu fark ettim. İnşallah bu çıktığımız yolculukta sütün iyiliğini ve bereketini Aksaray’dan daha da memleketin doğusuna, güneydoğusuna her tarafına yaymak azmindeyiz.” Diye konuştu.


Bingöl’e yapılacak yatırımda da Aksaray’ı örnek alarak eksikleri giderdiklerini kaydeden Yılmaz:


“Bingöl’de yatırım yapacağımız arazinin, gerekli formalitelerinin tamamlanması için takip ediyoruz. Alt yapının tamamlanması için çalışmalarımız sürüyor, Ama şimdiden eğitim faaliyetleri başladı. Aksaray’ı örnek alarak eksiklikleri gideriyoruz. Bingöl den süt almaya başladık, oradan Aksaray’a 850 km mesafede tanker boşta gelse, süt getiriyoruz, aslında Aksaray’ın bereketiyle Makedonya’da, da satın aldığımız Romanya’da da faaliyette olacağız. Hem ürünlerimizi uluslararası piyasada test etme tecrübesi yaşıyoruz.


Dolasıyla Aksaray’a biz sütün bereketini ve iyiliklerini yaymaya gelirken aslında Aksaray’ın bereketiyle Türkiye ve Balkanların coğrafyasına yayılmaya ve güç almaya, işimizi büyütmeye başladığımızı, sizlerle paylaşmak istedim.” diyerek sözlerini tamamladı.


haberfark.net

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300