• BIST 8988.07
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C

Paslı’dan Basına Tebrik

Paslı’dan Basına Tebrik
Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın Kartı Komisyonu’nun toplantı kararları açıklandı.

 

Konya’dan 15, Aksaray’dan 4 ve Karaman’dan 2 basın mensubu ilk kez basın kartı almaya hak kazanırken, Konya’dan bir basın mensubu da Sürekli Basın Kartı sahibi oldu. Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı, basın kartının gazetecinin saygın mesleki kimliği olduğunu söyleyerek, ilk kez basın kartı almaya hak kazanan basın mensuplarını tebrik etti.

 

“Basın Kartı, Gazetecinin Saygın Mesleki Kimliğidir”

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Basın Kartı Komisyonu’nun, 2016 yılı ikincisi toplantısı, 19 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıda alınan karar gereği, Konya’dan 15, Aksaray’dan 4 ve Karaman’dan 2 basın mensubu ilk kez Basın Kartı almaya hak kazanırken, Konya’dan bir basın mensubu da Sürekli Basın Kartı sahibi oldu. Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı, basın kartının gazetecinin saygın mesleki kimliği olduğunu söyleyerek, ilk kez basın kartı almaya hak kazanan basın mensuplarını tebrik etti. Konya’da basın yayın kuruluşlarında görev yapan basın mensuplarından, 246’sının Basın Kartı, 52’sinin Sürekli Basın Kartı ve 168’inin de Basın Trafik Kartı taşımakta olduğunu söyleyen Paslı, Basın Kartı Komisyonunun almış olduğu kararların Konya basını adına sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti. Paslı, Türkiye’de sınırlı sayıda gazetecinin sahip olduğu Basın Şeref Kartının ise, mesleğin duayenlerinden Rıdvan Bülbül’e ait olduğunu söyledi.

 

“Basın Mensuplarımızın Mesleki Gelişimlerine Katkı Sağlıyoruz”

Konya İl Müdürlüğü’nün görev alanında bulunan Aksaray ve Karaman İlleriyle ilgili istatistiki bilgiler de veren Paslı, Aksaray’da görev yapan basın mensuplarından 17’sinin Basın Kartı, 3’ünün Sürekli Basın Kartı, 7’sinin de Trafik Basın Kart taşıdığını belirterek, Karaman’da görev yapan basın mensuplarından ise, 13’ ünün Basın Kartı, 3’ünün Sürekli Basın Kartı ve 4’ünün de Basın Trafik Kartı taşıdığını söyledi. BYEGM olarak gazetecilik mesleğinin doğasındaki zorlu yolculuğu kolaylaştırmak için çalıştıklarını ifade eden Paslı, haber merkezleri, eğitim seminerleri, gazeteci değişim programlarıyla basın mensuplarının mesleki gelişimlerine katkı sağladıklarını söyledi. Basın Kartı Yönetmeliği’nin uygulanmasına ilişkin bilgilendirmelerde de bulunan Paslı: “Basın kartı almak için başvuruda bulunan basın mensuplarımız, başvuru sürecinde veya kart aldıktan sonraki süreçte görevleri ile ilgili herhangi bir değişiklik oluştuğunda, mağdur olmamaları bakımından en kısa sürede İl Müdürlüğümüz ile irtibata geçerek bildirimde bulunmaları gerekmektedir.” dedi. Paslı, ayrıca bekleme süreleriyle ilgili yanlış anlaşılmalara da değinerek, basın mensuplarının 5953 sayılı Kanuna göre basın sigortası primlerinin ilgili Sosyal Güvenlik Kurumuna yatmaya başladığı andan itibaren basın kartına başvuruda bulunabileceklerini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300