• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

30 Yıldır Beklenen Bereket geldi!

Mustafa Bozdağ

Aksaray, Konya ve Karaman Bölgesinde yoğun kar yağışı etkili oldu. Bölgemizde her geçen yıl eksilen yer altı suları bitme seviyesine yaklaşmışken bu kar  bölge çiftçisine ilaç gibi geldi.

Bölgemize bu yılki yağan kar yaklaşık 30 yıldır yağmıyordu. Öyle ki bir çok belediye kışa hazır şeklinde basın bültenleri yayınlamasına rağmen bu yıl ki kış ile mücadelede zorlanıyor.

Kar berekettir, fakat bir doğa olayıdır. Doğa olaylarına karşı belli tedbirler almak gerekir. Bu yoğun kar yağışında birçok üreticimizin açık besi çatıları çöktü. Sağsak köyünden Bir üreticimizin 2 ineği telef olurken zararının yaklaşık 50.000 TL olduğu basına yansıdı.

Aman Dikkat!

Köylüler şimdi özellikle açık besi çatılarındaki karları kürüme derdinde.  Çatıların çökme yada kayarak düşme tehlikesi var bu konuya hassasiyet gösterilmesi gerekir.

Bir diğer tehlike özellikle çatıların üzerinde biriken karların ani olarak yere düşmesi çatı altlarına bu tehlikeye karşı araba park edenleri ve tehlikeli bölgelerden dikkatsiz bir şekilde geçen bir çok vatandaşı görüyoruz.

Kar var, karın üzeninde yaklaşık 10 cm buz var onun üzerine tekrar kar yağdı. Bu da bir çok arabanın özellikle şehir içerisindeki mahalle aralarında çöktüğüne şahit oluyoruz.  Mümkün olduğunca toplu ulaşım araçlarını kullanmak bir çok hizmetin daha hızlı alınmasına sebep olacaktır.

Eskil Belediyesi Kar mücadelesinde başarısı!

Bir çok belediye karın kendi kendine erimesini bekledi, bekliyor da, balta girmemiş orman gibi, fakat eskil belediyesi 90’a yakın yerleşim yerine hizmet ediyor. Personel sayısı, araç ve ekipmanı kısıtlı bu kısıtlı imkânlara rağmen oldukça başarılı çalışma yürüttüler.  Buradan Eskil Belediye Başkanımız ve belediye Çalışanlarını yaptıkları başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.

Sonuç olarak, bu yıl kış çiftçinin, bölge insanın umduğu gibi geçti. Fakat dikkat edilmesi gereken bir çok hususu göz önünde bulundurmamız gerekiyor.  Özellikle bundan sonra soba zehirlenmeleri yaşanabilir.  Aman dikkat edelim.

Bölgemiz için tüm insanlık için Bereketli bir yıl olması dileğiyle….

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300