• BIST 9763.37
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Ak Parti Eskil’de değişim!

Mustafa Bozdağ

16 Kasım 2014’de Nurettin Mutlu ile girdiği seçim yarışını kazanarak Ak Parti Eskil İlçe Başkanı Mustafa Zavlak Ak Parti genel merkezin direktifleri doğrultusunda 20 Temmuz 2017 tarihinde istifasını sundu.

Zavlak Başkan’ın seçim sürecinde Genel Merkez tek aday olarak uygun görmüş buna karşın Nurettin Mutlu kendi iradesini gösterip o kadar baskıya karşı aday olma cesareti göstermişti. Hatta seçim sonunda dönemin Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun’un, “Senin gibi bir şahsiyeti neden daha önce tanımadım.” Sözlerini söylemiştir.

“Ben o dönem içerisinde bir yazı kaleme almıştım o yazımda Mustafa Zavlak ile ilgili görüşüm aynen şu şekilde ifade etmiştim;

“Yeni İlçe Başkanı Mustafa Zavlak, genç, üniversite mezunu pırıl pırıl bir kardeşimiz. İnşallah onun bu paklığı ve temizliği hiçbir zaman kir, leke tutmaz.

Bir önceki Yönetimde Başkan yardımcısı şimdiki yönetimin Başkanı Zavlak, halk tarafından önceki yönetimin devamı olarak görülüyor.

Eğer Sayın Zavlak’ta bir önceki İlçe başkanı gibi gücünü, enerjisini İlçenin Belediye Başkanı ile mücadeleye ayırırsa kaybeden kendisi ve Eskil olur.

Ondan beklentimiz ise, vizyonuna yakışır şekilde Eskil’in gelişmesine katkı sağlaması Sevdası Eskil ve görevi Eskil’e hizmet olan bütün kişi ve kurumlarla ortak akılla İlçe’nin ve insanının bugün ve yarınlarına katkı sağlaması.” demiştim.

Gelinen noktada 20 Temmuz 2017 tarihinde Ak Parti genel merkezi istifasını isteyerek istifa etmek zorunda kaldı.

İstifanın sebebini net olarak bilmiyorum. Duyduğum bazı ihtimaller var fakat duyum olduğu için yazmamın doğru olmayacağını düşünüyorum.

Siyaset ile uğraşan herkes bulunduğu konum itibari ile ilçesine yada seçim bölgesine bir şeyler kazandırmak ister. Bazı siyasetçiler sahiplenmeyi sever. Kendisi yapmasa da ben yaptım yada ben yaptırdım der çıkar. Ama Allah var Mustafa Zavlak bir şeyler yapma içerisinde olmuştur. Bizim gördüğümüz kadarıyla…

Mustafa Zavlak’ın ilçe Başkanlığı döneminde kendi açıklamalarından yola çıkarak;

Eskil - Eşmekaya yolunun ihalesi yapıldı, inşaatı başladı yakında bitecek,

Eskil - Bozcamahmut yolunun ihalesinin yapılmasını sağladık, yakın bir tarihte inşaatı başlanacak,

Eskil Devlet Hastanesi’nin hem hastalar hem de personel için tam bir çile olan acil servisini yeni bir bina yaptırarak, hastanemizin kapasitesini artırdık,

10 yılı aşkın süredir, ilçemizin en büyük ihtiyaçlarından birisi olan Eskil MYO’nun rektörlükçe onaylanmasını ve açılmasını sağladık,

Merkezde bulunan iki lisenin yanına bir de meslek lisesi kazandırdık,

Birçok ilçeye nasip olmayan doğal gazın, ilçemize gelmesi için 2018 yatırım planı içerisine girmesine seferber olduk, başardık,

Eşmekaya Trafo Merkezi yakın bir süre içerisinde hizmete sunulacak,

İlçemizin en büyük sıkıntılarının başında gelen köylerdeki hazine arazileri sorununa çözüm getirdik,
Kısaca daha irili ufaklı, birçok konuda memleketimize hizmet etmek için elimizden ne geldiyse bıkmadan usanmadan yaptıklarını facebook hesabından açıklamıştır.

Fakat bana göre sayın Mustafa Zavlak’ın açıklamalarından yola çıktığımızda sayın Zavlak’ın kendi kişisel şahsiyetini severim ama affına sığınarak bir eleştiride bulunacağım;

Bana göre Sayın Zavlak en büyük hatayı kendisinin bağlı bulunduğu partinin genel merkezinin aday gösterdiği Eskil Belediye Başkanına sahip çıkmayarak yapmıştır. Ben görmedim hiçbir zaman gelen bir hizmette herkese teşekkür edip Eskil Belediye Başkanına teşekkür etmemiştir. Bunu ben abes karşılıyorum. Sayın Zavlak’ın Eskil’e kazandırdığı hizmetlerin içerisinde hiç mi Sayın Niyazi Alçay’ın katkısı olmamıştır.

Sayın Mustafa Zavlak’ın kendi kişisel şahsiyetini sevmem ile birlikte kendi yaptığı hata ile siyasi ömrünü tamamlamış gibi görünüyor. Kendisine ilçemize kazandırdığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor. Bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum.

Yeni İlçe Başkanı kim olacak;

Genel merkez Mustafa Zavlak ile birlikte tüm yönetimin istifasını istediği konuşuluyor. Genel merkez bir yoklama yapmış buna göre bu yoklamada Ali Mutlu, Bayram Yalvaç ve Sinan Güden ismi ön plana çıkmış. Bu isimlerden bir olabileceği gibi çok sürpriz biriside ak parti genel merkezi tarafından başkan olarak getirilebileceği ifade ediliyor.

Gelecek yeni ilçe başkanının da ilçemize hayırlı olmasını diliyorum…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300