• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Aksaray Fizyoterapi İçin Tam Zamanı

Abdullah Güdendede

Kışın son aylarında eski kışları aratmayacak kar ve yağmur yağışı oldu. Kış mevsimi kendine has özellikleriyle soğuk sevenler için özel bir mevsimdir. Kas ağrıları ve fiziksel sorunları olanlar içinse kış aylarında soğuk havalar rahatsız edicidir. Soğuktan sakınmayı seven bir millet olarak kalın giyinmeyi severiz. Soğuğun sağlımıza zarar verebileceğini büyüklerimiz hep öğütlerinde dile getirirler. Atasözü ve deyimlerimize kadar girmiş olan ve tavsiyeler yaşamımıza da yansımıştır.

               Aksaray fizyoterapi konusunda hatalı olduğumuz ya da eksiklerimizin olduğu bir konu var. Fizyoterapi için illaki bir rahatsızlık sahibi olmak gerekmiyor. Koruyucu fizyoterapi alanı da halk sağlığı açısından önemlidir. İş yoğunluğunun çok olduğu Aksaray’ımız hava şartları noktasında da oldukça değişkendir. Bundan dolayı bel fıtığı, boyun fıtığı ve kireçlenmeden mustarip olmayan çevremizde çok az yaşlımız vardır. Yorucu işler, hava koşulları ve genetik yatkınlık gibi birçok sebebi göz önünde bulundurarak erken dönemde kendimiz için bir şeyler yapabiliriz. Uzayan soğuklar yaklaşan iş dönemi derken Aksaray da koruyucu fizyoterapi zamanını geldi diyebiliriz.

               Koruyucu fizyoterapi Aksaray da neleri kapsıyor. Aksaray, manuel terapi bir başka tabirle Aksaray kayroprakti ile çektiğimiz video ve köşemizde yazdığımız yazılar ile tanıştı. Fiziksel rahatsızlıklardan bel-boyun-sırt başta olmak üzere çoğunda kullanılan bu yöntem ve teknikleri koruyucu alanda da kullanılabilmektedir. En önemli ise fizyoterapinin temelini oluşturan egzersiz reçeteleridir. Fizyoterapist olarak konuya daha detay getirmek gerekirse bireye özel oluşturulan koruyucu hareketlerin germe, kuvvetlendirme, stabilizasyon ve pliyometrik gibi detaylandırılarak sağlığınızı korumak için iyi bir reçete yazılabilir.

               Aksaray fizyoterapist ve Aksaray kayrorakti-manuelterapi gibi detaylı konularla tanıştıkça konu anlamlanıyor. Koruyucu fizyoterapi ile tanışıyor. Egzersiz reçetesini kavramı gündeme giriyor. Böylelikle toplum sağlığını korumanın kazanmaktan kolay olduğu anlaşılıyor.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle… Fizyoterapist Abdullah GÜDENDEDE

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300