• BIST 8789.53
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Aksaray'da Ağrılar Bir Başka Mı

Abdullah Güdendede

Tarım ve hayvancılık üzerine çalışan insanımız ağrılarla büyük bir imtihan yaşamaktadır. Teknolojik imkânların artması bilek gücüne olan bağımlılığı azaltsa da insanın olmadığı hiçbir iş ilerlemiyor. Bu nedenle teknolojik cihazlar kullanılırken yine insanın üzerine farklı şekillerde yük biniyor. Buda ağrıların hayatımıza girişini kolaylaştırıyor. Şöyle bir çevrenize baktığınız da bel-boyun-sırt ağrısı, diz ağrısı ya da omuz ağrısı gibi şikâyetlerden bir ya da birden fazlasından mustarip olmayan yoktur.          

               Ağrıların hayatımıza girişi ile yaşam kalitemizde etkilenmeler başlar. Başlangıçta ağrılar sürekli değildir. Arada rahatsız eden ağrılar ve dinlenme ile geçer. Bu ağrılar bir süre sonra artmaya başlar,  bu kez basit ağrı kesiciler alınır ve ağrılar yine görmezden gelinir. Bir vakitte böyle geçirdikten sonra ağrı artık dinlenme ve basit ağrı kesicilerle geçmemeye başlar. Burada hastaneye başvuru ve tanı süreçleri başlar. Bu kez seviyesine göre ilaçlar ve duruma göre fizik tedavi önerilir. İçinde bulunulan imkâna göre fizik tedavi ya alınır ya da alınamaz ve ağrılarla yine yüzleşmek durumunda kalırız. Bir süre sonra ise rahatsızlığa göre artık geçmeyen ağrılar yaşam kalitemizi düşürür.

               Ağrıların cerrahlık seviyeye gelmesini beklemek zorunda değiliz. Bahsettiğimiz kısır döngüyü kırmak elimizde sorunları uyutmak yerine çözmek fayda vardır. Çözümler için geç kalmamak gerekir. Sağlık ertelemeye gelmez. Sağlığın kıymetini kaybetmeden bilmek ve korumak içinde çaba sarf etmek doğru olandır. Artık fiziksel sağlık sorunlarında koruyucu sağlık yaklaşımları ve sonrasında tedavi imkânları kişilerin ulaşabileceği kadar yakın. Bilinçli olmak ve sağlığı korumak sanıldığı kadar zor değil. Sağlığı kaybettikten sonra tekrar kazanmanın zorluğunu ancak yaşayan bilir.

               Fiziksel sağlık sorunlarında erken müdahale önemlidir. Erken dönemde yapılan tedavilerden fayda görme oranı çok daha fazladır. Sağlık sorunları ertelenerek çözülmez ve çoğalarak karşımıza çıkar. Bu nedenle bel-boyun-sırt, diz, omuz ve kol vb. gibi ağrılarda ihmal edilmeden tanılama ve sonrasında tedavi süreçlerine başlamanız menfaatinize olacaktır.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300