• BIST 10173.42
  • Altın 2445.88
  • Dolar 32.2675
  • Euro 34.9118
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Aman dikkat! Kadın doğurmayacak, Çocuk hastalanmayacak!

Mustafa Bozdağ

Yazsan Bir dert, Yazmasan ayrı bir dert!

Değerli hemşerilerim saygı değer büyüklerim

Eskil Devlet Hastanesi ve sağlık hizmetleri ile ilgili daha öncede birkaç kez yazı yazdım. Yazı yazdığımız için, halk bize bir şekilde ulaşıyor. Sorunlarını gündeme getirmelerini talep ediyor. Talepleri haklı olduğu için bizimde gündeme getirmemiz boynumuzun borcu olsa gerek…

Eskil Coğrafi alan bakımından Türkiye’nin en büyük ilçelerinden birisi, bunu hep dile getiriyorum, getirmeye de devam edeceğim.

Bu büyüklük çoğu zaman hizmet almada, Eskil’in sıkıntı çekmesine neden oluyor.

İşte bu sıkıntılardan biri de sağlık alanında yaşanan sorunlar…

Son yıllarda Eskil Devlet Hastanesi gerek kamunun, gerek belediyenin ve de  en önemlisi hayırsever iş adamlarının katkılarıyla olsun donanım olarak çok gelişti.  Bu gelişme ile birlikte halkın beklentisi de arttı.

Hastalandığında doktora gitmek isteyen vatandaşlarımız Eskil Devlet Hastanesi’nin cevap veremediği konularda ya 70 km uzaklıktaki Aksaray’a ya da 110 km yol gidip Konya’ya gitmek zorunda kalıyor.

Bu durum vatandaşı hem maddi olarak yoruyor hem de manevi….

Maddi yetersizlik yüzünden gidemeyen hastalarımız da olabiliyor onlarda hastalıkla mücadele etmek zorunda kalabiliyor.

50.000’in üzerinde insanımıza sağlık hizmeti sunabilecek Aksaray’’ın batısında bölgenin tek hastanesi olan Eskil Devlet Hastanesi’nin işlevliğinin artırılarak sağlık hizmetini burada almak istiyor…

Bununla birlikte vatandaşın en önemli beklentisi Kadın Doğum Uzmanı ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı gelmesini istiyor.

Eskil Devlet Hastanesindeki Çocuk Hastalıkları Uzmanının tayininin çıkmasından sonra uzun süredir Çocuk Hastalıkları Uzmanı bulunmuyor. Soğuk kış günlerinde, çocukları okulda okuyan doğalgazı olmayan bir ilçe açısından oldukça zor bir durum olsa gerek…

Eskil’in Olmazsa olmazı Kadın Doğum Uzmanı

Bir vatandaş ile yaptığım görüşmede Sayın Cumhurbaşkanımız 3 Çocuk diyor. Bizde %80 destek verdik demek ki 3 çocuk yapacağımızı da taahhüt ettik.

Yapalım yapmasına da hani doktor nerede?

Hastanenin müdürüne, amirine başhekimine çıkıyoruz. Kadın Doğum Uzmanı isteyin diye onlardan tatmin edici cevap alamıyoruz.

Yol siyasilere çıkıyor. Siyasilerde bu konuda köşe kapmaca oynuyorlar.

Tamam, sayın Cumhurbaşkanımızı kırmayalım 3 çocuk yapalım bizim hanımlar nerde doğum yapacak, yolda mı? Eskil’in siyasilerinin yandık bittik ağlaması gerekiyor. Biliyorsunuz ağlamayana meme vermiyorlar.

Bu konuda küçük bir araştırma yaptım hastanemiz kadın doğum ve çocuk poliklinik hizmeti verilebilmesi için tedavide kullanılacak teçhizatın tam olması gerekir ondan sonra doktor ataması yapılır. Hayırseverler Eskil Devlet Hastanesi’ne sezaryena kadar malzemelerini almışlar. Hazır bekliyor.

Sonuç, Vatandaş haklı parası olan zaten ya Aksaray’ın yollunu “a Konya’nın yolunu tutar. Olmayan ise Eskil’de yaşıyorsa çocuğu hastalanmayacak, kadınlar doğurmayacak buradan bu çıkıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300