• BIST 9703.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Başkan Alçay Dönemi -1

Mustafa Bozdağ

2009 Yerel seçimleri ile Eskil Belediye Başkanı seçilen Niyazi Alçay’ın; bu hafta ilk döneminde yapılan çalışmaları,  gelecek hafta 2. Döneminde yapılan çalışmalar,  3. Hafta da ise yapmadıkları, yapamadıkları ve eleştirilerimi yazacağım.

Şunu kabul etmek gerekir Niyazi Alçay’ın ilk döneminde Ak Parti’nin desteği ile güzel hizmetlere imza atılmıştır. Başkan Alçay’da bu çalışmalarını o dönem de halk ile buluşma toplantılarında gururla halka anlatmıştır.

Bu yazımda Başkan Alçay’ın ilk döneminde yapılan hizmetleri maddeler halinde sıralayalım.

1- Eskilimizin ihtiyacı olan çok amaçlı düğün salonu yapımı: Eskil için önemli bir ihtiyaçtı ve bu sorun çözüme kavuşmuş oldu.

2- Halı Saha da, Belediye Lojmanlarında, Belediye Araç parkurunda bakım onarım çalışması yapılarak daha elverişli ve kullanılabilir hale getirilmesi: Belediyecilikte bunlar bir görevdir.  

3- Asfalt ve Yol çalışmaları: Asvalt ve Yol’da belediyenin bir görevidir. Fakat Eskil Belediyesi çamurlu yollardan Asvalt’a geçmesi bu görev içinde çok büyük bütçeler harcanması görevi hizmete dönüştürmüştür.  

4- Parke, bordur ve oluk taşı dahil parke taşı döşemesi: 2009-2012  400000 m2  parke ve bordur taşı döşemesi yapılarak Eskil’in çehresi değişmiştir.

5- Belediyemizce 2009-2010 Eğitim ve Öğretim yılında Üniversite de okuyan öğrencilere burs verilmesi: Devamlı yapılıyor ise hizmettir.

6- Vatani görevini yapmak üzere askere gidecek geçlerimize uğurlama şölenleri: Sosyal Etkinlikler olarak güzel bir çalışma idi fakat günümüzde maalesef yapılmıyor.

7- İlçemizin yeşillendirilmesi amacıyla fidan dikilmesi: Her sene ağaç dikilir. Fakat bakımı problem olarak görüyorum.

8- Pazar yeri ve WC’lerde yenilemesi: wc’lerin yenilendiğinde güzeldi. Fakat toplum olarak wc kullanmasını bilmediğimiz için zamanla bu hizmet tekrar güncelleme ister duruma geldi.

9- İlçemizde yıllardır özlemi çekilen Yüksek Okulun binasının yapılması için Belediyemiz öncülüğünde Eskil Eğitim Derneği adı altında derneğin kurulması: 2010 yılında başlanılan girişim günümüzde yüksekokulun açılması ile Eskil hayal ettiği hizmete kavuştu.

10- İlçemize Sosyal Güvenlik Kurumuna yer tahsis edilerek Sosyal Güvenlik Kurumu Şubesinin açılması için söz alınması

11- İlçemize Trafik Tescil Şubesi için gerekli yerlere müracaat edilmesi

12- Kent parkı yapılarak hizmete açılması:

13-Mezarlık çevre düzenlemesi ve taziye evi projesi hayata geçirildi

14-Belediyemiz maddi katkılarıyla sentetik çim saha yapılması,

15-İtfaiye binasını hizmete açılması,

16- Toki ile işbirliği yapılarak toplu konutlar kazandırılması,

17-Belediyemizin araç filosunu güçlendirildi

18- Kapalı Spor Salonun temeli atılması:

19- Kanalizasyon çalışması: Şerafettin Meral Başkan döneminde başlanılan çalışmalar Niyazi Alçay döneminde de sürdürüldü.

20- Sosyal faaliyetler düzenlendi: Başkan Alçay’ın halkın kaynaşması ve Buluşması ad

21- Eskil Belediyesi Kanalizasyon Atık su Arıtma tesisinin yapılması: Eskil için çok önemli olan bu hizmet Ocak 2014 tarihi itibari ile hizmete girdi.

22-Hayvan Pazar yeri: Burada günün koşullarına göre düzenleme yapılarak işler hale getirildi.

23-Su isale hattının yenilenmesi: %72’lik kısmı Başkan Alçay’ın ilk döneminde, %28’lik kısmı ise ikinci döneminde yenilendi.

Evet bu yazdıklarım daha önce basına yansıyan Başkan Alçay’ın ilk döneminde Eskil’e yapılan hizmet ve çalışmalarıdır. Bir çoğu Belediyenin görevi tabi ki yapmak zorunda fakat bu görevlerin bir dönemde yapılması Eskil’in sosyal çevresinin değişmesine neden oldu.

Devam edecek…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300