• BIST 9548.09
  • Altın 2498.785
  • Dolar 32.4956
  • Euro 34.5451
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C

Başkan Yazgı Gazeteci Yazar Erdoğan Kaya'ya Konuştu “Sanayi çalışması baharda başlayacak”

Başkan Yazgı Gazeteci Yazar Erdoğan Kaya'ya  Konuştu “Sanayi çalışması baharda başlayacak”
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı Gazeteci Yazar Erdoğan Kaya'nın sorularını cevaplandırdı.

           İşte Gazeteci Yazar Erdoğan Kaya'nın Başkan Yazgı ile Röportajı;

 S-5 Sayın Başkanım benimde zaman zaman eleştiri konusu yaptığım seyir terası yarım kalmıştı. Siz bunu tamamlayarak bitirdiniz. Bunu kamuoyuda çok eleştirdi, ama hala burası beton yığını olarak duruyor. Mezarlık üzerindeki seyir terasını ne yapmak istiyorsunuz? Açılışa geçirecekmisiniz?

      C-5 burası bizim geldiğimizde yarım bir inşaat halinde idi. Devlette devamlılık esastır diye bizde tamamladık. Seyir terasını ihaleye çıkarttık, ancak katılımcı sayısının çok az olması ve katılımcıların burasını farklı şekilde kullanma düşünceleri oldu. Bazı hemşerilerimizde burasını düğün salonu olarak istediler. Bizde mezarlık üstünde düğün salonun olmayacağına ve doğruda olmadığına karar verdik. Daha sonra İstanbul ve bazı yerlerdeki çalışmalarımız sonucu burasını bir katını kütüphane, bir katını ilimiz kültürünü temsil eden eşyalarla müze yapmak istiyoruz. Alt katını kafeterya gibi çay ve pasta ikramı yeri olarak düşünüyoruz. Kafeterya bölümünü iletmek isteyen olursa ona verebiliriz. Bu binanın ancak bu şekilde kullanılması ile kurtarılacağını düşündük. En azından bu şekilde kullanırsak vatandaşlarımız ilimizi seyrederken güzel bir ortamda okuma ve temiz oksijen alma imkânı bulacağını düşündük.

      S-6 Sayın Başkanım zaman zaman sanayiye gittiğimizde esnafımız sanayinin taşınması ile ilgili bir duraklamaya gidildiğini ve akıbetinin ne olacağını soruyorlar. Yaptığınız çalışmalar ne durumda çalışma devam mı ediyor durdu mu?

      C-6 eğer darbe girişimi olmamış olsaydı bugün temelini atmış olacaktık. Burası ile ilgili talep toplamamızda tamamlanmış olurdu. Biz bazı konuları Aksaray’dan görmemiş olabiliriz ama yukarda neler olduğunu bilmek zor. Her konuda olduğu gibi Ankara’da da bir duraklama oldu. Ama hamdolsun biz konunun üzerinde durarak çalışıyoruz. Milli emlak ile son bir protokol imzamız kaldı. Bakanlığımızda konuya okey dedi, biz son kez TOKİ ile bir görüşme yaparak talep toplamaya başlayacağız. Projede bir aksaklık olmadı sadece darbe girişiminden sonra bir duraklama meydana geldi. Büyük bir ihtimalle önümüzdeki ilkbaharda temel atacağız.

       S-7 Sayın Başkanım son günlerde Azmi Milli ile ilgili bir çalışma başlattınız. Şuanda çalışma devam ediyor, buraya ne yapıyorsunuz bilgi alabilirmiyiz?

       C-7 Azmi Milli ile ilgili çok önemli bir park projemiz var. Kaydırak salıncak gibi değil avrupada uygulanan park projeleri var, belkide Türkiye’de ilk defa burada uygulanacak. Çocukların zihinsel ve düşünsel kabiliyetlerini artıracak bir park yapacağız. Şuanda orada Azmi milli müzemiz var, ayrıca Akmek binamız var. Bu binayı da çocuklara tahsis edeceğiz. Şuanda otopark çalışması devam ediyor, buraya 400 araçlık bir otopark yapılıyor. Bu bölgede tarihi paşa hamamı, Zinciriye medresesi ve tarihi konaklarımız var. Azmi milli ile birleştiğinde çocuklar tarihimiz ile iç içe olacak ve ailelerde çocukları ile burada dinlenerek huzur bulacak.

     S-8 Sayın Başkanım zaman zaman gençlik merkezinden bahsediyorsunuz. Nasıl bir gençlik merkezi yapacaksınız. Gençlerimiz bu merkezde ne gibi faaliyet yapacaklar?

      C-8 İşe başladığımız günde yaşlılarımız, kadınlarımız ve gençlerimiz ile ilgili çalışmalar yapmayı planlamıştık. Yaşlılarımız ve kadınlarımız ile ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Şimdi gençlerimiz için klasik bir yer yerine bir kompleks yapmayı düşünüyoruz. Bunu önümüzdeki sene yapmayı planlıyoruz. İçerisinde sinema, spor kompleksi, kafeteryası,

toplantı salonu ve farklı kursların görülebileceği bir çalışmamız devam ediyor. Bunu önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız.

      S-9 Sayın Başkanım Trafikle ilgili çalışmalarınız devam ediyor. Mesela Lise önünde bir düzenleme yaptınız. Ardından Terminal Bölgesini düzenliyorsunuz. Yine Toki ile Akin yolu bölgesine güzel bir çalışma yapıyorsunuz. Lise önündeki çalışma eleştiriler alıyor, yolu daralttığınız ve eşinizin akrabası olan otel önüne düzenleme yaptığınız şeklinde. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

       C-9 yapılan işlere halkımız adapte olana kadar bazı eleştiriler olacak. Ancak ben size işin aslını anlatmak istiyorum. Biz Lise önündeki kavşakla ilgili bir çalışma yaparak farklı şekillerde proje geliştirdik. Bunların en doğru ve güzeli şuanda uyguladığımız proje oldu. Burada altı veya yedi şeritte akım oluyordu. Trafik genel olarak bu merkezde toplanıyordu. Dolayısı ile araç yoğunluğu olduğu için burada tek taraftan akımı sağladık. Burada çoğumuzun gözünden kaçan bir husus ise aşağıdan çıkan araçlar Belediye karşısındaki dönüşten Coğlakı yönüne dönüş yapabiliyor. Bu dönüş vatandaşlarımızın gözünden kaçıyor. Eskiden PTT caddesine gidip dönüş yapıyordunuz şimdi oraya gitmeden buradan dönüş yapıyorsunuz.

       Otel ile ilgili şikâyete gelince burada yapacağımız düzenleme memleketim ve vatandaşın yararına ne ise onu yaparım. Bu bana ve aileme zarar verse de bunu yaparım. Ben doğru olanı yapıyorum halkımızın istifadesi ne ise onu yapıyorum. Biz burada araç yoğunluğu ve yaya yoğunluğunu düşünerek hem trafiği rahatlatalım hem de vatandaşın yaya olarak yoğunluğunu hafifletmek istedik. Halkımız aşağıdan gelirken otel önünde yola iniyordu, burada hem kaldırımları genişlettik, hem de otel önünde yola inmelerini önleyerek yayanın devamlılığını sağladık. Halkımız çıkarılan bu dedikodulara kulak asmasınlar. Aslında ben burada otelin önündeki otoparkı kaldırmış oldum. Aslında onlarda bana tepki veriyorlar birkaç araç parkı yapıyorduk bunu kaldırdın diyorlar. Meselenin aslı yayaların düzenli geçişlerini kolaylaştırdık işin aslı bundan ibaret.

       Halkımız Toki bölgesi ve Terminal bölgesine yaptığımız yol ve kavşak düzenlemelerini görmelerini isterim. Çok büyük özveri ile burada çalışmalarımız devam ediyor. Şehrimize yakışır bir düzenlemeyi her iki bölgemizde yapıyoruz.

        S-10 Sayın Başkanım son dönemlerde kadınlarımıza yönelik Kadın Aktivite merkezleri ve spor alanları yapıyorsunuz. Bu çalışmaları yoğun olan yerlerde de yapacakmısınız?

       C-10 Kadınlarımıza yönelik Kadın Aktivite merkezini Fatih Mahallemize yapmaya başladık. Şuanda birkaç haftalık işi kaldı. Burasının çevre düzenlemesi ve park alanı çalışması devam ediyor. Burası bittiğinde hanımların yüzme, spor yapma alanları ve bazı Akmek kurslarının düzenleneceği bir yer haline gelecek. Burada kadınlarımız çocukları ile beraber çok güzel bir vakit geçirecekleri alan olacak.

       Bunun bir benzerini TOKİ bölgesine de yaparak buradaki hanımlara da hizmet vermek istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız hızla devam ediyor. İlerde yoğun olan yerlerde talep olursa buralarda da bu tür faaliyetler yapılması için talepleri değerlendirebiliriz. Ulaşımın zor olduğu ve yoğun talep olursa buraları da değerlendirmeye alırız. İlk etapta iki tane kadın aktivite merkezimiz olmuş olacak. Kadınlarımızda sanatsal faaliyetlerini bu iki merkezde yapma imkânı bulacaklar.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ESKİLDER, Konya’da Eskilliler Gecesi ikincisini düzenliyor27 Şubat 2019 Çarşamba 15:50
  • Yeni yıla mutlu ve huzurlu girmenin 10 yolu16 Aralık 2018 Pazar 10:59
  • Dış Cephe Cam Temizliği27 Kasım 2018 Salı 17:45
  • Boşanma Avukatı27 Kasım 2018 Salı 17:42
  • Şanlıurfa Avukatları27 Kasım 2018 Salı 17:35
  • Boşanma Avukatı27 Kasım 2018 Salı 17:30
  • Yerinde Halı Yıkama27 Kasım 2018 Salı 17:27
  • Bakırköy Boşanma Avukatı27 Kasım 2018 Salı 17:24
  • Eskilder Yönetiminden, Kaymakam Karaalioğlu’na ziyaret!15 Kasım 2018 Perşembe 13:57
  • Vali Aykut Pekmez’e veda programı düzenlendi03 Kasım 2018 Cumartesi 14:41
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 05343258300