• BIST 8718.11
  • Altın 2239.872
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.142
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Vali Aykut Pekmez’e veda programı düzenlendi

Vali Aykut Pekmez’e veda programı düzenlendi
Cumhurbaşkanlığı atama kararnamesi ile Adıyaman Valiliği görevine atanan Vali Aykut Pekmez için veda yemeği programı düzenlendi.

Ağaçlı Melendiz Otel’de düzenlenen programa Vali Aykut Pekmez eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi, AK Parti Aksaray Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı eşi Hasibe Yazgı, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, kamu kurumu müdürleri, gaziler, şehit yakınları ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Pekmez yaptığı konuşmasında; vedalarda konuşmanın zor olduğunu farklı duyguların bir arada yaşandığını belirterek; “ Havasına, suyuna, toprağına, insanına ve sokağına alıştığınız bir yerden bir anda gitmenin hüznü burukluğu oluyor. Diğer taraftan yeni bir göreve başlamanın heyecanı oluyor.” dedi.

1997 yılında Kaymakamlık görevine başladıktan itibaren 10. Tayini olduğunu ifade eden Vali Pekmez,  1997’den 2015 yılına kadar farklı 7 ilçede 18 yıl kaymakamlık yaptığını 1 yıl İçişleri bakanlığında görev yaptıktan sonra 2016 haziran ayından itibaren de Aksaray Valisi olarak görevini sürdürdüğünü söyledi. Vali Pekmez konuşmasında: “Değerli Aksaray halkı 2,5 yıl boyunca huzurlu görev yapmamızı sağladı. Kendim ve ailem adına geriye baktığımda iyi ki Aksaray’a gelmişiz, iyi ki görev yapmışız diyorum. Ayrılıklar zor ancak ülkemizin her yeri çok farklı kültürlere zenginlikler sahip. Bazen bu kadar yer değiştirmek zormu? diye soruyorlar. Bu sorunun tek cevabı yok. Nerden baktığınıza bağlı, hiç kimseyi tanımadan geldiğimiz Aksaray dan arkamızda bir çok dost bırakarak, anı bırakarak yaşanmışlık bırakarak ayrılmak gerçekten çok zor. Tayine mensup bir meslekten olmasaydım belki Aksaray’a hiç gelemeyecek veya turistik bir gezi için gelecektim. Bu tayin sayesinde sizlerle beraber 2,5 yıl beraber yaşamak ve tanışma fırsatı elde ettik. Ülkemiz çok zengin bir coğrafya ve kültüre sahip. Bu tayinlerle bizde bu kültür ve zenginliği yaşama fırsatı elde ediyoruz.” dedi.

Aksaray’da göreve başladıktan bir ay sonra 15 Temmuz gibi hatırlamak istemediğimiz hain girişimini yaşadıklarını belirten Vali Pekmez, “Şükürler olsun ki sizler Aksaray halkı tarih boyunca vatanına, milletine, bayrağına sahip çıktığı gibi o gecede Şehri-Süleha olarak yanımızdaydınız, birlik beraberlik içinde o geceyi ve daha sonraki günleri rahatlıkla atlattık.” dedi.

Vali Pekmez konuşmasının devamında; “Görevimiz boyunca bize desteklerini ve yardımlarını esirgemeyen, sayın vekillerimize, kaymakamlarımıza il müdürlerimize, belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza sivil toplum kuruluşlarına tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Elbette bizde insanız, ne kadar iyi niyetle çalışmak istesek de eksik yaptığımız hata yaptığımız, yanlış yaptığımız olmuştur. Bilmeden kırdığımız da olmuştur. Ben hepinizden helallik istiyorum. Kendi adıma da varsa hakkımı helal ediyorum. Bu tayinle aramıza fiziki anlamda mesafe girmiş olacak. Ama önemli olan gönül birliği. Biz Aksaray dan ayrılırken gönlümüzün bir parçasını Aksaray da bırakacağız. Samimiyetle söylüyorum ki kapımız gönlümüz her daim size açık bir Aksaraylı hemşerinizin, abinizin, kardeşinizin, arkadaşınızın bir yerde olduğunu her zaman bilmenizi isterim. Allaha emanet olun”

AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ise yaptığı konuşmasında; Vali Pekmez’in Aksaray’da başarılı çalışmalar yaptığını belirterek: “Kendisi ve eşi Aksaray da iz bırakacak şekilde çalışmalar yaptı. Çok uyumlu çalıştık. Bulunduğunuz yerlerde hoş bir seda bırakmak çok önemli. Sizler hoş bir seda bırakarak gidiyorsunuz. İnanıyorum ki Adıyaman’da çok güzel işler yapacaksınız.” dedi.

               Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise konuşmasında Valilerin bütün gezdikleri yerde bayrağın yanında olduğunu Valilin bulunduğu yerin devletin makamı olduğunu söyledi. Aydoğdu: “ Bu makamın mesuliyeti, insana ağır bir yük yüklüyor. Vatandaş seni görünce ayağa kalkıyor. O hürmet sana ama seninle birlikte daha fazla taşıdığın bayrağa, temsil ettiğin Cumhurbaşkanlığına, temsilcisi olduğum Türkiye Büyük Millet Meclisine en önemlisi temsilcisi olduğun milletin hâkimiyet hakkınadır. Valimiz bizim burada devletimizin temsilcisiydi, Valimizin bakış açısı, olaylara yaklaşımındaki soğukkanlılığı hiçbir şeyi kriz haline getirmemesi Aksaray’da yaşayacak. İdarecilik budur bütün krizleri olağanlaştırmaktır. Biz hiçbir zaman devletin resmiyetini, soğukluğunu değil ki oda bazen gerekir. Ama Sayın Valimizde belirli bir mesafede her zaman devletin haysiyetini koruyan, sıcaklığı, devleti asla ayağa düşürmeden vatandaşın gönlüne dokunan beceri ve kabiliyetini gördük. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı’da yaptığı konuşmasında; Sayın Valimiz göreve geldiğinden kısa süre sonra unutulmayacak bir geceyi 15 Temmuz gibi bir süreci Aksaray’da yaşadığını söyledi. “Bunu ömür boyu unutmayacaktır.” diyen Kaşlı: “Yine eşi hanımefendi ile birlikte gazilerimiz, şehitlerimizin emanetini aileleri, muhtaç olanları hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Aksaray’a yaptığı katkılarından dolayı Milliyetçi Hareket Partisi adına kendilerine teşekkür ediyorum. Memleketin her tarafı bizim bundan sonraki görevlerinde başarılar diliyorum.” dedi.

 

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise konuşmasında; Vali Pekmez’in ilk atandığı günden itibaren Aksaray’ın sorunlarına vakıf şehrin konularını bilen birisi olarak tanıdığını söyledi. Yazgı konuşmasında: “Şehrin önemli projelerinde beraber yaptığımız istişarelerde kendisinin Aksaray ne kadar sahip çıktığını önem ve değer verdiğini 2,5 yılda gördük. Bu bizim için çok değerli ve önemli. 15 Temmuz gibi bir süreçte olaylara sahip çıkışıyla ve meydanlarda sabahlara kadar sürekli beraber olduk. İlk andan itibaren birlikte olmak 30 gün boyunca meydanlarda olmak çok önemliydi. Eşi Hanımefendi şehit alileri, gaziler ve yardıma muhtaç aileler için yaptığı çalışmalar çok önemliydi. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Çok sevdiğimiz değer verdiğimiz valimizi güzel bir yere uğurluyoruz. Allah yardımcısı osun başarılar diliyorum” diye konuştu.

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Muharip Gaziler Derneği Aksaray şube Başkanı Mustafa Dağ da yaptıkları konuşmalarında Vali Pekmez’in Aksaray da gerçekleştirdiği çalışmalar ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek yeni görev yerinde başarı dileklerini ilettiler.

Programda daha sonra Aksaray Valiliği adına Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Baro Başkanı Ramazan Erhan Toprak, Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan hediye takdim ettiler.

Program; Vali Pekmez eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi ile birlikte davetlilerle vedalaşmasının ardından sona erdi.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ESKİLDER, Konya’da Eskilliler Gecesi ikincisini düzenliyor27 Şubat 2019 Çarşamba 15:50
  • Yeni yıla mutlu ve huzurlu girmenin 10 yolu16 Aralık 2018 Pazar 10:59
  • Dış Cephe Cam Temizliği27 Kasım 2018 Salı 17:45
  • Boşanma Avukatı27 Kasım 2018 Salı 17:42
  • Şanlıurfa Avukatları27 Kasım 2018 Salı 17:35
  • Boşanma Avukatı27 Kasım 2018 Salı 17:30
  • Yerinde Halı Yıkama27 Kasım 2018 Salı 17:27
  • Bakırköy Boşanma Avukatı27 Kasım 2018 Salı 17:24
  • Eskilder Yönetiminden, Kaymakam Karaalioğlu’na ziyaret!15 Kasım 2018 Perşembe 13:57
  • Vali Aykut Pekmez’e veda programı düzenlendi03 Kasım 2018 Cumartesi 14:41
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 05343258300