• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

CHP'li Bozkurt: AKP'siz Bir Kooalisyon dedi!

CHP'li Bozkurt: AKP'siz Bir Kooalisyon dedi!
CHP'li Bozkurt: TBMM derhal toplanmalı ve AKP’siz bir koalisyon ile ülkenin kaderine el konulmalıdır dedi.

CHP KONYA MİLLETVEKİLİ DR. M. HÜSNÜ BOZKURT’UN BASIN AÇIKLAMASINDA

 

Bugünkü tabloda artık Devlet, devlet olmanın gereğini yerine getirmekte acz içindedir. Ülkemiz kan gölüne dönmüşken, Doğuda 3 il ve 5 ilçede özerklik, Varto' da sokağa çıkma yasağı ilan edilmişken, olası bir Suruç katliamına ramak kalmış ve eşiğinden dönülmüşken ve MİT bildik şekilde yine haberdar dahi olmamışken, sanki tüm bunlar başka bir ülkede yaşanıyormuş gibi, geçici hükümet kendi derdine düşmüştür. 
 

Büyükşehirlerde insanlar AVM’lere gitmeye korkar hale gelmiştir. Emniyet teşkilatı, istihbarat örgütleri ve ordu tarumar edilmiştir. Mezhep temelli dış politika çökmüş, terör örgütleri ülkede cirit atar hale gelmiştir. 3 milyona yakın Suriyeli mülteci, yurdun dört bir yanına yayılmıştır. Tehlike çanları çalan ekonomimiz, olası bir krize gebedir. Bütün bunlardan daha elim ve daha vahimi ülkenin başında, gaflet ve delalet sınırlarını çoktan aşmış, Anayasa'yı tanımayan, açık açık " BEN DARBE YAPTIM, SIZ DE ( TBMM ) OTURUN ANAYASASINI YAZIN " diyebilen, kendini milli iradenin ve temsil edildiği TBMM'nin üzerinde gören, söylediklerinin ne anlama geldiğini fark etmekte ciddi güçlük çeken bir Cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız.
 

Böylesi bir tabloyu “AKIL” ile anlamak güçtür. Sağlık Bakanı’nın da itiraf ettiği üzere yaşamakta olduğumuz bunca ölüm, kan, terör ve akıl dışı gidişatın, nedeni olarak, 7 Haziran’da Cumhurbaşkanına “Başkan” olabileceği oyu vermemiş insanları sorumlu tutmak, KAOS' un suçlusunu AKP’ye oy vermeyen vatandaşlarımız ilan etmek, anlaşılabilir gibi değildir.

Sorunun hukuk içinde, demokratik yol ve yöntemlerle ama mutlaka ve derhal çözülmesi gerekmektedir. Görev elbette ve kesinlikle TBMM'de, halkın % 60 oy verdiği 3 partinin omuzlarındadır. Gün, parti ve oy hesaplarını aşma, tarihi sorumluluk ve görev bilinciyle davranma basiretini gösterme günüdür. Demokrasimiz büyük tehlike altındayken ve yarın çok geç olmadan
TBMM derhal toplanmalı ve AKP’siz bir koalisyon ile ülkenin kaderine el konulmalıdır.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300