• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

CHP'li Bozkurt'dan ''Akşehir de il olsun'' teklifi

CHP'li Bozkurt'dan ''Akşehir de il olsun'' teklifi
CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Ereğli’nin ardından Akşehir’in de il olması için kanun teklifi hazırladı.

Akşehir’in, 1.442 km²’lik yüz ölçümü ile Konya’nın merkez ilçeleri dışında kalan ilçeler arasında en büyük ikinci ilçe olduğunu belirten Bozkurt, ilçenin Büyük Taaruz’un planlarının yapıldığı yer ve Kurtuluş Savaşı’nda Batı Cephesi Karargah Merkezi olması dolayısıyla da önem arz ettiğini ifade etti.

Konya’ya 135 km uzaklıktaki Akşehir’in, 100 bine yakın nüfus potansiyeline sahip olduğunu belirten Bozkurt, ilçenin sadece nüfus itibariyle değil sanayi altyapısı, kültürel değerleri, turistik merkezleri, doğası ve tarımsal faaliyetleri ile de ön plana çıktığını kaydetti.

“Akşehir’in il olması Konya'nın üzerindeki yükün azalmasına vesile olacağı gibi hizmet aktarımı çift yönlü olarak daha verimli bir hale gelecektir” diyen Bozkurt, teklifin gerekçesinde “Bünyesinde bir üniversite barındırmasıyla fakültelere kaydolacak binlerce öğrenci, Akşehir'in ekonomik ve sosyo-kültürel gelişimine çok büyük katkı sağlayacaktır. Aynı şekilde resmi kurum ve kuruluşların varlığı önemli büyüklükte istihdam sahası yaratacak, bürokratik işlemler açısından hem Konya’nın yükü azalacak hem de Akşehir halkı kilometrelerce yolu gitmek zorunda kalmayacaktır” ifadelerine yer verdi.

Öte Yandan Hüsnü Bozkurt Akşehirin güncel sorunlarınıda meclis gündemine taşıdı

AKŞEHİR HALKININ RAYBÜS BEKLENTİSİ VE SANAYİ YOLUNDAKİ YAPIM ÇALIŞMALARI MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Akşehir’in sorunları ile ilgili 2 ayrı önerge verdi.  İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün yanıtlaması istemiyle verdiği önergede Bozkurt, sanayi yolunda 80 günü aşkın süredir devam eden yol yapım çalışmalarını sordu.

Çalışmalar nedeniyle sanayi esnafının mağdur olduğunu, tek yönlü sağlanan ulaşımın sanayiye giden vatandaşları da zora soktuğunu ifade eden CHP’li Bozkurt, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yol yapım çalışmalarının bu denli uzun sürmesinin gerekçesini ve çalışmaların ne zaman tamamlanmasının planlandığını sordu.

Bir diğer önergede Bozkurt, Akşehir halkının raybüs talebini dile getirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Bakan’ın geçtiğimiz Ocak ayında Büyükşehir Belediye Meclisi'nin toplantısında yaptığı konuşmada Konya Akşehir arasına ulaşımın raybüs ile sağlanacağı sözünü verdiğini hatırlatan Bozkurt, ilgili talimatı yetkili birimlere ulaştırılıp ulaştırılmadığını, projenin hangi aşamada olduğunu ve seferlerin ne zaman başlayacağını sordu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300