• BIST 10267.09
  • Altın 2413.146
  • Dolar 32.2664
  • Euro 34.8187
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

CHP’li Bozkurt’tan Sarayönü İçin 2 Ayrı Önerge

CHP’li Bozkurt’tan Sarayönü İçin 2 Ayrı Önerge
CHP’li Bozkurt Sarayönü Mahallelerinin Ulaşım Ve Okul Sıkıntısını Meclis Gündemine taşıdı.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Konya’nın Sarayönü ilçesi ve mahallelerinde yaşanan sorunlar için 2 ayrı önerge verdi. İçişleri Bakanı Selami Altınok’un yanıtlaması istemiyle verdiği önergede Bozkurt, Sarayönü mahallelerindeki en büyük sorunlardan birinin ulaşım olduğuna dikkat çekti.

Sarayönü’nden Kadıoğlu ve Boyalı mahallerine giden yolun bozuk olmasının vatandaşlar için büyük sıkıntı yarattığını ifade eden Bozkurt, mevcut güzergahta en son ne zaman bakım onarım çalışması yapıldığını, uzun yıllardır hiçbir onarım çalışması yapılmamasının gerekçesini sordu.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarayönü ve Kadıoğlu arasında sefer yapması için sadece 1 adet araç tahsis edildiğini, o aracın da ring seferi yapması sebebiyle 60 km olan yolun 110 km’ye uzadığını belirten CHP’li Bozkurt, mevcut güzergahta sefer ve araç sayılarının arttırılmasının düşünülüp düşünülmediğini sordu.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği bir diğer önergede ise, Sarayönü ilçesinin Kadıoğlu, Çeşmelisebil, Boyalı ve Karabıyık mahallerinde ortaöğretim okulunun mevcut olmamasının yarattığı sıkıntıları dile getirdi.   

Önergesinde “Taşımalı eğitim uygulanmasının başlıca nedenleri arasında yörede bulunan öğretmen ve okul eksikliğinden, öğrenci sayısının azlığından ve birleştirilmiş sınıf olan okulların sayısının azaltılması  yer almaktadır. Bakanlığınızın açıkladığı 2014-2015 eğitim öğretim yılı başı taşımalı eğitim istatistiklerine göre ise Konya,  15 bin 777 öğrenci ile ortaöğretimde taşımalı eğitim yapılan illerin ilk sıralarında yer almaktadır. Nitekim Konya ilçeleri ve mahallelerine yaptığım pek çok ziyarette okul eksikliğine ilişkin sorunlar tarafıma iletilmektedir.” ifadelerine yer veren Bozkurt,  Sarayönü ilçesinin Kadıoğlu, Çeşmelisebil, Boyalı ve Karabıyık mahallerinde ortaöğretim okulunun mevcut olmamasının bölge halkı için büyük mağduriyet yarattığını belirtti.

Kadıoğlu, Çeşmelisebil, Boyalı ve Karabıyık ilçelerinde ikamet edip eğitimlerine ortaöğretim düzeyinde devam eden öğrencilerin, mahallelerinde ortaöğretim(lise) kurumu olmadığı için taşımalı sistem ile her gün Sarayönü’ne gittiğini ve bu yüzden sabah 2 akşam da 2 olmak üzere günlük toplam 4 saatlerinin yolda geçtiğini belirten Bozkurt, Çeşmelisebil mahallesinde var olan çok programlı lisenin kapatılması ile de mağduriyetlerin arttığını ifade etti.

“2 bin’in üzerindeki nüfusu ile yörenin en kalabalık mahallesi olan Kadıoğlu’na bir ortaöğretim kurumu açılması halinde sorunun büyük oranda çözüme kavuşacağı görüşünün hakim olduğunu belirten CHP’li Hüsnü Bozkurt, özellikle öğrencilerin yolda geçen büyük vakit kaybı göz önünde bulundurulduğunda Kadıoğlu’na bir ortaöğretim kurumu açılmasının mümkün olup olmadığını sordu.

Kadıoğlu mahallesinde ilkokul ve ortaokul seviyesinde eğitim veren öğretmenlerin barınma sorunu olduğuna da dikkat çeken Bozkurt,  “Konunun araştırılması ve mahalledeki öğretmen lojmanlarının belediyeye devri ile kalacak ikamet sorunu yaşayan öğretmelerin sorunlarının çözümü düşünülmekte midir?” sorusunu yöneltti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300