• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Darbe ve Sosyal Medya!

Mustafa Bozdağ

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan başarısız darbe girişimi Dünya’da Son yıllarda Arap baharı ile başlayan, silahı sosyal medya olan darbe girişimi ülkemizde uygulanmak istendi. Allaha şükürler olsun ki başarılı olamadılar. Bunda vatandaş, devletin ve parlamentonun dik duruşu etkili olmuştur. Bugüne kadar sayın Cumhurbaşkanı ile daha önceden Beştepe’de görüşmeyen Sayın Devlet Bahçeli ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı ile toplantı yapmışlardır. Buda ülkenin dik duruşunun bir göstergesi olduğunu düşünüyorum.

Bu olay yaşandı ve şu an hukuki süreç başladı. Hukuki sürece sabırla bekleyip sonucuna saygı duymalı, şahsi menfaatler içinde olmamalıyız.

Tabi burada şunu baştan belirtelim ülkemizde darbe girişimini ilk etapta Askeri unsurlar tarafından yapıldığı düşünülebilir. Fakat uzun bir süreç olarak darbe girişiminde sosyal Medya’nın izlerini görebiliriz.

Darbeler ile ilgili olarak;

6 Haziran Bölgemizden aday olan Prof. Dr. Faruk Bozgöz hocam ile yapmış olduğum telefon görüşmemizde Arap baharının gerçekleştirilmesinde en önemli etkenin sosyal medya olduğunu söylemişti. Özellikle Sosyal Medya platformlarının bazıları devletimizle İP paylaşımına yanaşmaması bana göre en büyük etkendir.

En Büyük Silah Bilişim!

Bilişim kavramı, teknoloji ve bilginin birlikte kullanılarak üretilen sonuçlar olarak kısaca tanımlanabilir. Bilişimin birkaç yönü vardır; bilgisayar yazılımı, bilgisayar donanımı, bilgisayar kullanıcısı ve bilgi toplumu.

Nitekim ülkemizin gelinen noktada bilişim alanında geliştirdiğimiz savunma sanayi dışında ciddi bir yazılım teknolojimiz yok denecek kadar az bu da yetmiyor.

Şöyle bir bilişim alanında dünyaya hükmeden yazılımlara baktığımızda bizim dünyaya hükmeden bir yazılımımız yok…

Bunları örneklendirecek olursak;

İşletim sisteminde Microsoft’un Windows işletim sistemleri,

Arama motorlarında Google ve Rusya’nın arama motor sitesi yandex,

Video paylaşımında youtobe,

Sosyal medyada facebook, Twitter, Google +, instragam,

Sanayi alanında İsrail ve Amerikan yazılımları,

Daha bunları genişletebiliriz.

Bilişimin en önemli tarafı hiç şüphesiz toplumdur. Toplum, bilgisayarı kullanarak bilgi ihtiyacını karşılayabilmektedir.

Bilişim dünyasının temelde bilgisayar ve bilgisayar yazılımlarının insanların ihtiyaçlarına göre düzenlendiği dünyadır. Günümüz koşullarında dünyada etkin bir şekilde varlığımızı sürdürebilmek için bilgi ve bilgiyi kullanmak gerekir. Bilişim bize bilgi dünyası ile teknoloji dünyası arasındaki köprüyü kurarak hayatımızı kolaylaştırır.

Özellikle sosyal medya ülkemiz için en büyük tehlike olarak görülebilir. Bu platformlarının ülkemiz açısından en önemli misyonu insanlarımızın arasına nifak sokarak ayrışmalarını sağlamaktır.

Geç kalmış sayılmayız bu darbe girişimi bize bir ders olsun devletimizi Bilişime biraz daha yatırım yaparak yerli işletim sistemi, yerli sosyal medya platformu için çalışma başlatılmasının zamanı gelmiştir.

Devletimizde son yıllarda geliştirdiğimiz en önemli yazılım e-Devlet, bu uygulama hakikaten de eskiden insanları yoran pek çok uygulamayı kolaylaştırmıştır.

Allah ülkemiz üzerinde kötü emel besleyen insanlardan bizler uzak tutsun.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300