• BIST 10547.18
  • Altın 2475.889
  • Dolar 32.2744
  • Euro 35.0113
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Erdoğan: Çanakkale'yi 24 Nisan'da anacağız

Erdoğan: Çanakkale'yi 24 Nisan'da anacağız
Cuhmurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cuhmurbaşkanı Aliyev'le ortak basın toplantısında çok önemli bir kararı açıkladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cuhmurbaşkanı Aliyev'le ortak basın toplantısında tarihi bir kararı açıkladı. Erdoğan " Çanakkale Savaşları'nın 100. yıl anmasına tüm devlet başkanlarını çağırdık. 24 Nisan'da da Aliyev kardeşimizle orada olacağız." dedi.

24 NİSAN NE ANLAMA GELİYOR?

24 Nisan Ermeni diasporasının sözde Ermeni soykırımını ilan ettiği tarih. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Nisan'da tüm dünya liderlerini Çanakkale'ye davet etmesi ve Çanakkale'nin 100. yılını anması stratejik bir adım olarak görüldü. Böylelikle Ermenistan'ın soykırım yalanlarının 100. yılında Erdoğan'ın yaptığı bu diplomatik atak şimdiden Ermeni diasporasının yalanlarını çürütecek cinsten.

 

"TÜM DÜNYA LİDERLERİNİ ÇANAKKALE'YE DAVET ETTİK"

İşte ortak basın toplantısından satırbaşları:

Erdoğan: Bu ticaret hacmimiz 5 milyar dolar. 2023'te bunu 25 milyar dolara çıkaracağız. Yukarı Karabağ çözümüyle ilgili son bilgileri aldık. Minsk üçlüsünün samimi olmadığını görüyoruz. Onların dediklerini kabul etmemiz mümkün değil. TANAP'ın adımları atıldı. Pekin - İstanbul hattı da ilerliyor. Türkiye G20 zirvesinin lideri. Biz de kendi hakkımızı kullandık ve G20'ye Azerbaycan'ı çağırdık. Çanakkale Savaşları'nın 100. yıl anmasına tüm devlet başkanlarını çağırdık. 24 Nisan'da da Aliyev kardeşimizle orada olacağız.

"ÇANAKKALE'DE BİR ARADA OLACAĞIZ"

Aliyev:

Bugün imzalanan anlaşmalarda ileri atılacak adımlar atıldı. Türkiye G20'ye Azerbyacan'ı çağırdı. Aziz kardeşim Erdoğan'a minettarım. 24 Nisan'da Çanakkale'de bir araya geleceğiz. Bu tarihin seçilmesi çok önemlidir. Ermenistan sulh istemiyor. Minsk gurubu da bir netice alamıyor. Ermanistan işgaline devam ediyor. Azerbaycan toprak bütünlüğünü koruyacak. Türkiye - Azerbaycan kardeşliği dünyada çok önemli bir yerdedir. Gelecekte de büyük ilerlemelere sahne olacak.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300