• BIST 10184.83
  • Altın 2448.97
  • Dolar 32.2743
  • Euro 34.9166
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Eskil 3. Dünya Şehri olarak mı görülüyor

Mustafa Bozdağ

Eskil tarım ve hayvanlıkta çığır açan bir ilçe konumuna geldi. Fakat bunun yanında çiftçi ve hayvan sahiplerinin sorunları ve yaşanan kazalar ile ön plana çıkmaya başladı.  Bunların temel nedeninin eğitimsizlik olduğunu düşünüyorum. Elektrik için her yıl Eskil olarak trilyonlar ödüyoruz. Ama ben daha elektrikle ilgili, özellikle sanayi elektriği nasıl kullanılır. Diye bir eğitim bölgemizde duymadım.  Elektrikte yaşanan sorunlara benim diyecek bir şeyim kalmadı. Sürekli olduğu için gerçek gündem maddesinden çıktı.

Son olarak Salı günü köylümüz İlhan Küser abimiz Elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi. İlhan abiye Allahtan rahmet, ailesine sabır diliyorum.

Mekanı Cennet Olsun.

Öte yandan bölgemize hizmet eden MEDAŞ,  Türkiye’deki elektrik dağıtım firmalarından en rahatı…

Çünkü dağıtım firmalarının en büyük kabusu kayıp-kaçak elektrik kullanımı.

Bu konuda ise MEDAŞ oldukça şanslı, çünkü vatandaş faturayı tıkır tıkır ödüyor.

Ancak bazı çalışanlar kendisine heyecan arıyor olacak ki son dönemde Eskil’in birçok köyünden vatandaşın evinin elektriğinin kesildiği haberleri artık sık sık duyar oluyoruz.

Bu durum da oldukça üzücü.

Bu ülkenin bir köşesinde ne yazık ki terör olaylarına ev sahipliği yapan bir çok şehirde, adam ahırdaki ineği bile elektrikle ısıtıyor bir kuruş fatura ödemiyor.

Benim Eskil’imin insanı ise 2016 yılında karanlığa gömülüyor.

Hani ilkokuldan hatırlarsınız. Sınıfta bazı çocuklar diğerini şikayet eder, öğretmenden aferin beklerdi ya… Burada da insanlar şahsi husumetlerini, şikâyetlerini bir kurum üzerinden yürütmemeli…

İşte Eskil’in köylerindeki imar sorunu nedeniyle tapusuz ev yapan, ancak faturasını düzenli olarak ödeyen hemşerilerimizin elektrikleri kesiliyor.

Hem de ilgili Bakan Ali Rıza Alaboyun’un memleketinde…

İnsanların mağduriyetine bakmadan tekrar 70’li yıllara nostaljik bir yolculukla karanlığa bürünüyor.

Buradan Sayın Valimiz, Sayın Milletvekillerimiz, Sayın Ak Parti İl Başkanımıza, Medaş Genel Müdürüne ve diğer yetkililerine çağrıda bulunmak istiyorum lütfen bu tiyatro bir an önce bitsin. İnsanlar bu şekilde mağdur edilmesin.

Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı ve şimdiki Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun’un memleketine, hemşehrilerine bu yapılanları bir Eskil sevdalısı olarak, her şeyden öte bir insan olarak doğru bulmuyorum.

Turnuva ve Kazalar

Eskil’de halkın kaynaşması amacıyla son yıllarda mutad hale gelen turnuva sonunda tamamlandı.

Turnuva, bir kazada kaybettiğimiz İlçe Tarım Müdürü Muharrem Sucu anısına düzenlendiği için turnuvaya katılan takımlar çok hassas davrandılar ve centilmence mücadele ettiler. Bu yönü ile katılan tüm takımları kutluyorum.

Turnuva devam ederken talihsiz bir olay yaşadık Esnaf ve sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Koyuncu ve yeğeni Halil İbrahim Koyuncu yaşamını yitirdi. Allah’ım mekânlarını cennet eylesin yakınlarına bir kez daha sabır diliyorum.

Turnuvada maçlar oynandı. Birileri kazandı sevindi. Birileri kaybetti üzüldü. Ama sonuç olarak dostluk kazandı.

Turnuvanın Final Maçı öncesi Nevşehir’den bir kaza haberi daha geldi. Eskil’in tanınmış esnaflarından Yusuf Güç kaza yaptı. Kazada Belediye Başkanımız Niyazi Alçay’ın yengesi Yusuf Bey’in Kaynanası Kazada yaşamını yitirdi. Yengemizin Mekanı cennet olsun. Buradan Başta Belediye Başkanımız Niyazi Alçay ve Yusuf Güç olmak üzere yakınlarına bir kez daha baş sağlığı diliyorum.

Son kaza final maçının oynanmamasına neden oldu. Önce Böğetspor Başkanı Gürsel Özkan “Birimizin acısı var iken bizim sevinmemiz haram olur” dedi. Maça çıkmayacaklarını söyledi. Meryemağlıspor ise her iki takımda şampiyon sayılsın, önerisini sundu. Turnuva komitesi de bu kararı olumlu bularak her iki takımıda şampiyon ilan etti.

Buradan başta Gürsel Özkan ve Böğetspor takımını, Meryemağlıspor’u ve turnuva komitesini ayrı ayrı kutluyorum.  Özel olarak ise Zabıta Mehmet Dinler’i kutlamak istiyorum. Tam bir görev adamı her türlü görevini de layıkıyla yerine getiriyor. Turnuvada O da ne kadar sahada maç oynamasa da oynayanlar kadar efor sarf etti.

Bu turnuva ne kadar talihsiz olaylarda yaşasak ta insanlarımızın kaynaşması adına Eskil’e ayrı bir heyecan olarak renk kattı. Burada turnuva final maçı öncesi veteranlar maç yaptı. Bu maçın düzenlenmesinde Kaymakamımız Mustafa İlhan’a Belediye Başkanımız Niyazi Alçay’a, İlçe Spor Müdürlüğüne ve Ihlara Masterler ekibi olarak Eskilli hemşerimiz Sayın Recep Çelen Hoca’ma ve tüm veteranlar takımına teşekkür ediyorum. Eskil’e burukta olsa renk kattılar. Bu maçta Niyazi Başkanımızın da oynamasını isterdik ama kısmet olmadı. İnşallah bir sonraki turnuvaya kısmet olur.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300