• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Eskil Devlet Hastanesi C kategorisine yükseltildi!

Mustafa Bozdağ

Yıllardır üzerinde çalışma yapılan ve Başkan Alçay’ın seçim vaatleri arasında da yer alan Eskil Devlet Hastanesi nihayet D kategorisinden C kategorisine yükseltildi.

Bende İlk olarak Hastane Başhekimi Dr. Murat Mutluyu arayarak kısa bir bilgi alarak tebrik ettim. 

Tabi bu kategori yükseltme öncelikle siyasi girişimler sonucu elde edilse de, bana göre elde edilmiş bir haktır.

2017 yılında 90.000 üzerinde hastanın muayene edildiği, bir çok hasta ise hastanede ilgili uzman doktor olmadığından dolayı. Başka hastanelerde tedavi edildiği, Eskil Devlet Hastanesi bu kategoriyi çoktan hak ediyordu.

Burada özellikle başhekim Murat Mutlu Bey’in hakkını teslim etmek gerekiyor. Döneminde bana göre Eskil devlet hastanesi çağ atladı.

Gelelim kategori meselesine, bir çok kategori var biz bizi ilgilendiren kategorileri kısaca özetleyecek olursak,

Bizim hastanemiz D kategorisinde idi,  D kategorisi demek, D grubu hastanelerde; 4 ana branşta, her branş için en az 1 uzman tabip planlaması yapılmış olacak ve aile hekimi dâhil birden fazla uzman tabip mevcut bulunması anlamına geliyordu.  Mevcut uzmanlık dallarında hastaların uzman düzeyinde poliklinik muayeneleri yapılabilir, 1. seviye acil servis, bünyesinde ameliyathane, bakım odası, diş polikliniği, doğumhane, monitörlü gözlem odası sahip olması anlamını taşıyor. Eskil Devlet hastanesi bunları uzun yıllardır. Devletimiz ve Hayırseverlerin desteği ile faaliyetlerini sürdürüyordu.

“D grubu hastaneler, lüzumu halinde, E-I grubu hastane statüsüne dönüştürülebilir.” Bu maddede tabiki önemli bir madde…

D kategorili Hastane Eskilin ihtiyaçlarına cevap vermiyordu. Vatandaş bir çok hizmeti alma konusunda sıkıntı çekiyordu. Burada en büyük zorda kalan hastane idaresi ve Eskil ilçe yönetimi eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti.

Nihayet girişimler sonuç verdi. Ak parti İlçe Başkanı Ali Mutlu, Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay ve İl Genel Meclisi üyeleri Sadrettin İriş ve İbrahim Güdendede Ak Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz’ü ziyaret ederek bu konu sağlık bakanlığı ile görüşülerek sonuç vermiş Eskil Devlet Hastanesi C kategorisine yükseltilmiştir.

C grubu hastanelere; güçlendirilmiş ilçelerde ve bu ilçe merkezleriyle irtibatlandırılmış ilçelerde faaliyet gösteren, bünyesinde 4 ana branşta uzman tabibin hizmet verdiği ve bunların en az ikisinde uzman tabip bulunan, 1. basamak yoğun bakım ve 1. seviye acil servis ünitesi bulunan yataklı tesisler dahil olması anlamına geliyor.

Artık, Eskil Devlet Hastanesi,  Aksaray Eskil Devlet Hastanesinin C grubu hastane rolünde 25 yatakla hizmete devam etmesi 09.05.2018 tarih ve 1183 sayılı Bakanlık Makam onayı ile C kategorili bir hastanedir.

Artık C sınıfı hastane grubunda olan Eskil Devlet Hastanesi uzman doktor ve yardımcı sağlık personel kadrosunda da iyileştirme yapılması gerekiyor. 

Edindiğim bilgiye göre Şu anda Eskil EDH’de  2 dalda 2 (iki) Dahiliye Uzmanı ve 1 (Bir) Çocuk uzman Doktoru bulunmaktadır.

Temennimiz Hastanemiz C grubu olduktan sonra ek olarak artış olan uzman doktor kadrosu kâğıt üstünde kalmaması, Sağlık bakanlığımızın bu kadrolara acilen Uzman doktorların atamasının gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu da Siyasilerimizin ve iş adamlarımızın iletişimi ve de desteği ile olacaktır.

C sınıfı hastane grubunda olan Eskil Devlet Hastanesi uzman doktor ve yardımcı sağlık personel kadrosu:

Göz Doktoru,

Kulak Burun Boğaz Doktoru ( KBB), 
Üroloji Uzmanı,

Radyoloji Uzmanı, haricinde,

2 (iki) Genel Cerrah Uzmanı,

2(iki) Kadın Doğum Uzmanı,

2(iki) Dâhiliye Uzmanı,

2(iki) Çocuk uzman Doktoru,

Acil Serviste ise 11 pratisyen bulunması gerekmektedir.

Hastanenin şu an toplamda 70 civarında personel görev yapmakta. Bu sayı C grubu olması ile iki katına çıkması bekleniyor. Bu da Yardımcı sağlık personeli ve hizmetli elman sayısında artış olması bekleniyor.

Ümidimiz en kısa zamanda C sınıfı hastane grubunda olan Eskil Devlet Hastanesine Uzman doktor ve yardımcı sağlık personeli ve hizmetli elemanların bir an önce atanması. Hastanemiz Eskil dahil tüm çevre ilçelere de daha kaliteli bir hizmet verilmesidir.

C kategorisinin bir diğer önemli avantajı ise Daha önce Eskil için Sağlık Meslek Lisesi için bir girişim olsa da(Girişimde bulunanlardan da Allah Razı Olsun), bir yerleşim yerine Sağlık Meslek Lisesi açılabilmesi için En az o yerleşim yerinin C kategorili bir hastaneye sahip olması gerekiyordu. Şimdi ilçemiz için elzem bir ihtiyaç olan sağlık Meslek Lisesi bir an önce açılır.

Sonuç olarak, Hastanemizin C kategorisine yükseltilmesinde, başta Milletvekillerimiz, Sayın İlknur İNCEÖZ hanımefendiye, Sayın Cengiz AYDOĞDU ve Sayın Mustafa SERDENGEÇTİ Bey’e, Eskil Belediye Başkanımız Sayın Niyazi Alçay’a Ak Parti İlçe başkanı Sayın Ali Mutlu,  İl Sağlık Müdürümüz Cengizhan Aydoğdu Beye, Hastane başhekimimiz Murat Mutlu, Adem Çiğdem, Abdullah Başkan Beylere ve tüm emeği geçenlere Eskil halkı adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300