• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Eskil M.Y.O Canlandırılmalı!

Mustafa Bozdağ

Eskil İçin Meslek Yüksek Okulu bir rüya idi gerçek oldu. Bu yüksekokulunun ilçemize kazandırılmasında Başta Eski Kaymakamız Fatih Okumuş ve Mevcut Belediye Başkanı Niyazi Alçay olmak üzere bir çok siyasinin ve Milletvekilinin emeği var.  Allah hepsinden razı olsun…

Eskil tarım ve hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bir ilçe bu sebeple Eskil gazetesi ve haberfark.net’te yapılan bir haber (“Bu iki bölüm Eskil’e yakışır”) haberi ile sayın rektör Eskil’deki bir toplantıda Eskil Basını beni etkiledi. Söyleminde bulunmuştu.

Nihayet YÖK’ten müjdeli haber geldi. Eskil Meslek Yüksek Okulu 4 bölümün aşamalı olarak açılması kararlaştırıldı. 

Bu Bölümler;

  1. Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü
  2. Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü  
  3. Otobüs Kaptanlığı Bölümü
  4. Lojistik Bölümü

Bu bölümlerden 2016-2017 eğitim öğretim yılında “Laborant ve Veteriner Sağlık Hizmetleri” bölümü ile eğitim öğretim geçen yıl hayatına başladı.

Bu yıl ise Lojistik bölümünün açılacağını bekliyorduk fakat ÖSYM  tercih kılavuzları açıklandıktan sonra üzülmedim desem yalan olur. Eskil Meslek Yüksekokulunda sadece  “Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü” ikinci öğretim eklemişler. Birinci öğretim için 50 kontenjan ikinci öğretim için 40 kontenjan açmışlar. Bakalım inşallah 90 öğrenci kardeşimiz daha Eskilimize gelir.

Tabi burada bizimde suçumuz var açılıncaya kadar sürekli yazdık, siyasilerimiz ve ilçemizin temsilcileri açılıncaya kadar her türlü çalışmayı yaptı.

Hatta Laborant ve Veteriner Sağlık Hizmetleri bölümü açılacağında Aksaray Üniversitesinde bir toplantı düzenlendi.  Toplantıya  Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay,  Ak Parti Eskil İlçe Başkanı Mustafa Zavlak, Eskil Ziraat odası Başkanı ve Eskil Meslek Yüksek Okulu Derneği başkanı Necati Belgemen'in yanı sıra  Eskildeki sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılmıştı. Daha sonra basına yansıyan bir açıklamada Eskil Meslek Yüksek Okulu Derneği başkanı Necati Belgemen toplantıda Eskil Meslek Yüksekokulu binasının En kısa sürede yapımına başlanacağını söylemişti.

Fakat gelinen noktada Meslek Yüksek Okulu açıldıktan sonra ne bir biz yazı yazdık, ne siyasiler, ne belediye başkanı nede Eskil Meslek Yüksek Okulu Derneği başkanı Necati Belgemen’in bir girişimde bulunduğu basına yansıdı. Buda bizim ilçe olarak eksikliğimiz  diyelim.

Biz Elde olana bakalım;

Eskil özellikle Büyük Baş hayvancılıkta aldı başını gidiyor. Bunun yanında da özellikle büyük baş hayvanlarda yol gösteren bası hastalıklar hayvanları telef olmasına neden oluyor. İyi Bir inek bugün 10.000 TL yazık günah bu bölümü daha etkin kullanırsak belki hayvanlarda baş gösteren hastalıkların önüne bir nebzede geçebiliriz. Hayvancılık alanında uluslararası çalıştay düzenledik fakat bunun yansımasını hayvan üreticisi göremedi.

Sonuç olarak Eskil’de Eskil için çok güzel bir bölüm var bize düşen görev bu bölümü canlandırmalıyız.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300