• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Eskil’e Müze ve otel Gerekli!

Mustafa Bozdağ

Tarihte bir çok medeniyete eşiklik etmiş Eskil, bu medeniyetlerin kalıntılarının günümüzde rastlamak mümkün, bu medeniyetlerin kalma tarihi eserler bir çoğu ilgisizlikten yok olmuş, bir çoğu ise yok olma noktasına gelmiştir.

Özellikle define avcıları tarafından bilinçsizce yapılan kazılar sonucu bir çok tarihi eser günümüzde yok olmuştur. Eskil tarihinin, tarihi eserlerinin yaşaması için bana göre en güzel yöntem Medeniyetler Şehri Eskil’e müze kurulması gerektiğini düşünüyorum.

Bunun ile ilgili şu ana kadar bir çalışma yapılmadığını biliyorum.

Bir diğer önemli konu Eskil’e otel…

Bunu çok uzun süre önce yazmak istediğim bir yazıydı. Eskilimize yüksekokul açıldı. Bu yıl ikinci yılı ilçemize yakışır bölüm olan veteriner sağlık bölümü açıldı. Bu bölüm eskilde açılacak en uygun bölümdü.

Bu yıl 2. Öğretimde faaliyete geçerek, öğrenci sayısı 100’ün üzerine çıktı. Gelecek yıl lojistik bölümünün açılacağını biliyorum.  Bu bölümde iş alanı oldukça yüksek bir bölüm bu bölümde açıldıktan sonra Eskilimize bu öğrencilerin velileri olsun, arkadaşları olsun kalmaya gelenler için Otel’in üniversite şehri eskilimizde elzem bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

Hele bir de Sayın belediye Başkanımız Niyazi Alçay Tersakan üzerinden tuz gölüne bir yol yapıp, Tuz gölü turizmini canlandır ise, turizm kenti Eskil’e otel olmaz ise olmaz bir ihtiyaç haline gelebilir.

Tabi bunlar benim görüşüm,  benim hayalim belki çok şey istiyorum, ama ben gerekli olduğunu düşünüyorum. 

Son olarak bilindiği gibi Amerikan Başkanı, trump Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması, Tüm Müslümanları üzdüğü gibi bizleri de üzmüştür. Müslümanların ilk kıblesi olan kudüs bizim Kırmızı çizgimiz olup hiçbir şekilde kabul  edilebilir tarafı bulunmaktadır. 11 Aralık 1917'de Kudüs'e giren İşgalci İngiliz Ordusu'nun Komutanı Edmund Allenby, saygısız bir şekilde Selahaddin-i Eyyubi'nin kabrine vurarak  ‘Kalk Selahaddin biz yine geldik' diye bağırması, işe yaramadı, bizde Selahaddin-i Eyyubi'nin kabrine varıp da ‘Kalk Ey Selahaddin! Emanetin emin ellerde diyemedikçe, Kudüs özgür olmayacaktır.  Ama tarihte olduğu gibi şimdide, gelecekte de ne Amerika nede İsrail bu emeline ulaşamayacaktır.

Yüce Mevla’mın gazabı İsrail ve Amerika üzerine olsun. Allah’ım zulüm gören tüm Müslüman kardeşlerimize yardım etsin inşallah  Amin.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300