• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Eskil’in İlkokul İhtiyacı!

Mustafa Bozdağ

Eskil TUİK verilerine Aksaray’ın diğer ilçelerinin çoğunluğu Nüfusu azalmasına karşın Eskil’de artış olmaktadır.  Önümüzdeki 10 yıllık süreçte Aksaray’ın En büyük ilçesi Eskil olacağını düşünüyorum. TUİK verileri dikkatli bir şekilde incelendiğinde bu kanaate varılabilir.

4+4+4 sisteminin alt yapısının oturması, buna paralel Eskil ilçe merkezinde dönüşümden kaynaklı sadece 1 ilkokul kalması ilçemizde ilkokul ihtiyacını oluşmasına neden oldu. Bunun ile ilgili çalışmalar yapıldığını Ak Parti İlçe Başkanı Ali Mutlu bir görüşmemizde üzerinde çalışıyoruz. İnşallah yakın bir zamanda okul ihtiyacı ile ilgili çalışmalarımız sonuca ulaşacağını söylemişti.

Valilik tarafından tarafımıza ulaşan basın bülteninde İl Özel idaresi Eskil’e ilkokul yapımı ile ilgili “Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ile AR-GE Komisyonunun 15-22.05.2019 tarih ve 03-06 sayılı raporları ile Aksaray İli Eskil İlçesinde mevcutta bir tane ilkokul bulunmakta ve yetersiz durumda olduğundan dolayı yeni bir ilkokul yapılmasına ait raporların görüşülerek karara bağlanması” İl Genel Meclisi 2019 Yılı Temmuz Ayı Gündeminde görüşüldü.

İlçemiz açısından sevindirici gelişme buradan emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Yıllardır savunduğum bir tez Eskil’in En büyük sorunu eğitim dedim!

Geçmiş yıllara göre çağ atlasak ta Halen Eskilimizin en büyük sorunu eğitim,

-Özellikle köylerde eğitimimizin Türkiye standartlarının altında olduğunu düşünüyorum.

-Halen köylerde yıl içerisinde özellikle ücretli öğretmenler sürekli değişiklik gösterebiliyor.

-Eskil ilçe merkezinde ilk okul yapılma aşamasına geldi güzel bir gelişme ama bu okul gelişen bir ilçeye, “Bugünü düşünüp 10 derslik yapılacağına yarını düşünüp 20 derslik istensin”  bugünü düşünüp tek giriş olacağına yarın bir değişikliğe uygun olması açısından hem önden hem arkadan girişi olup duruma göre 2 okul olarak kullanabilsin tabi bu benim naçizane görüşüm takdir yetkililerindir. Burada Kaymakam hanıma da iş düşüyor.  Eskil’in Meslek Lisesi açılması esnasında dönemin kaymakamı Mustafa İlhan’ın meslek lisesi projesini birkaç kez iade ettiğini biliyorum.

- LGS sonuçları açıklandı. Türkiye’nin birçok ilçesinde Fen Lisesi açıldı. Eskilimizde bir fen lisesini barındıracak kadar Fen liselerine öğrencimiz gidiyor. Eskile neden bir fen lisesi açılmasın Sayın Ali Mutlu’nun bu konu ile ilgili bir çalışması var, Elinde bir dosya var bu dosyanın güncel tutulması en büyük arzumuzdur.

-Eskilimiz için çıraklık eğitim merkezi büyük bir ihtiyaç inşallah o rüyada gerçekleşecek ama çıraklık eğitimim verimli olabilmesi için Meslek Lisesi içerisine büyük ve modern bir atölye şart…

Sonuç olarak, Eskil eğitimi ile ilgili En büyük iş  Necati Başkan’a düşüyor. Kendisi Eskil 75. Yıl lisesi İmam Hatip Lisesi, Eskil Bölge  okulunun mimarıdır. Eğitim konusuna duyarlı olduğunu düşünüyorum. Elinden geleni yapacaktır.

Son olarak, Eskil Kaymakamımız Kübra Karalioğlu’nun yurt dışı eğitiminden dolayı yerine Sayın Emine Karataş hanımefendi atanmış bizde bu hafta kendisine bir hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak yeni görevinde başarılar diledik.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300