• BIST 8871.74
  • Altın 2240.967
  • Dolar 32.3166
  • Euro 35.103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Eskilliler Gecesi’nin Etkileri!

Mustafa Bozdağ

Eskil Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği’nin (ESKİLDER)  1. Kuruluş yıl dönümünde ESKİLLİLER GECESİ programı Karatay Belediyesi Aziziye Kültür Merkezi’nde coşkulu bir şekilde kutlandı.

Geceye; Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, AK Parti Eskil İlçe Başkanı Ali Mutlu, Aksaray İl Genel Meclisi Başkan Yardımcısı Sadrettin İriş, MHP Eskil İlçe Başkanı Mustafa Güdendede, BBP İlçe Başkanı Mahmut Ünlü, Eskil Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Abdülkadir Karakaya, Anadolu Gençlik Derneği Eskil Şube Başkanı Mahmut Özgiray, AK Parti Eskil Belediye Başkan Adayı İsmail Meral, Sağsak Köyü Muhtarı Hüseyin Dağlı, Eskil Zafer Mahallesi Muhtarı Menderes Noyan, Eskil Mimar sinan Mahallesi Muhtarı Mustafa Kılıç ve çok sayıda Eskilli hemşerimiz katıldı.  Öncelikle Katılım sağlayarak bizleri onere eden tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum.

Tabi gecenin düzenlenmesinde en önemli unsur sponsorlarımızdır.  Bu programa Ana sponsor olarak katkı sağlayan Safran Yapı, Arafat Hacc Malzemeleri, Çeçenoğlu Turizm’in yanı sıra sponsor olarak Lüx İnşaat, Ceran Yapı, haberfark.net, Selçuklu Düğün Malzemeleri, Konya’da yeni faaliyete başlayan Genç Girişimci Damla Oto Kurtarma Emre Arık’a Hediye Sponsorlarımız Türker Boya, Dernam Etliekmek, Ünlübey Et  Lokantası, Çağrı Mangal, Konak Izgara, Tahtakale Mobilya ve Tosunoğlu Mobilya’ya  özel teşekkür ediyoruz.

Program Mevlüt Keskin’in moderatörlüğünde  başladı. Sunucu Mevlüt Keskin Güvenç Turizm Aksaray Temsilcisi Mustafa Sanlav Hoca’yı şehit ve gazilerimizle birlikte ebediyete intikal etmişlerimiz ve hafta içerisinde genç yaşta hayatlarını kaybeden Eskilli hemşerilerimiz için dua yapmak üzere kendilerini kürsiye davet etti.  Mustafa Hoca duasının ardından bir kişiyi çekilişle umreye götüreceğinin müjdesini vererek bombayı patlattı. Bu jesti ne dernek yönetimi ne de oraya katılan halk bekliyordu.  Buradan derneğimiz adına Mustafa Sanlav Hoca’ya özel teşekkürlerimi sunuyorum.

Hiçbir maddi kaygı gütmeden programımıza renk katan Hüseyin Çeçen, Aksaraylı Ergün (Esgi), Savaş Han ve Özcan Çakın’a canı gönülden teşekkürler…

Programda ilk olarak ESKİLDER Başkanı Süleyman Altan Selamlama ve dernek faaliyetleri hakkında bir konuşma yaptı.

Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, "ESKİLDER'in çalışmaları memnuniyetle takip ediyorum. Hemşehrilerimizin Konya'da yaptığı kayda değer çalışmalar gurur verici. Eskil Belediyesi olarak her zaman derneğimizin yanındayım. Buradan derneğimize desteklerini esirgemeyen Karatay Belediye Başkanımız Mehmet Hançerli'ye ve Eskilimiz adına burada mücadele eden tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum."  dedi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de konuşmasında, Konya'da özellikle Karatay Bölgesi'nde yaşayan kayda değer Eskilli nüfusu var. Burada yaşayan hemşehrilerimizin böyle  bir dernek çatısı altında bir araya gelmesi önemli. Derneğin Eskilli öğrencilere burs vermesini çok önem veriyorum, Burada üzerime ne düşerse her zaman destek vermeye hazırım.” Diye konuştu. Eskil’in ve Eskillinin bu derneğe sahip çıkması istedi.  

Tabi bu başarını mimarları, Yönetim Kurulu Başkanıı Süleyman Altan, Başkan Yardımcısı Naci Türker, Yaşar Başpınar, Av. Bilal Dağlı, Av. Özlem Karakoç, Ramazan Ünlü, Kadir Çeçen, Mehmet Ali Dağlı, Ahmet Gültekin, Sinan Çiftçi, Osman Türker Fikri Kılıç,, Halil İbrahim Ünlü,  Muzaffer Tarhan,  Mehmet Bozkıl’ın görev aldığı ESKİLDER yönetimi  Konya'da yaptığı önemli çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Buradan yol arkadaşlarıma özel teşekkür ediyorum. Organizasyon sorumlusu Sinan Çiftçiye ayrıca teşekkür ediyorum.

Geceye damgasını vuran isim programın sunuculuğunu gerçekleştiren Mevlüt Keskin oldu. Diksiyon ve hitabetindeki olgunluğu, kendinden emin duruşu, program esnasında jest ve mimikleri, esprileri, söylediği şarkı ile birlikte çocukluk yıllarımda sunuculuk yapan Erkan Yolaç’ı hatırlattı.  Gerçekten programı güzel idare etti. Buradan Dernek yönetimi olarak öncelikle 3 lisans ve bir yüksek lisans mezunu Mevlüt Keskin’e teşekkür ediyoruz.  Arzumuz böyle donanımlı bir hemşerimizi üst görevlerde görebilmek.

Gecede 1 kişiye umre, 1 kişiye bisiklet 2 kişiye tablet’in yanı sıra çok sayıda çekilişle ve soru ile hediyeler verildi.

Sonuç olarak programın özellikle Konya basını ve sosyal medya’da çok olumlu etkileri oldu. Dernek olarak ilerleyen zamanlarda Eskil’de de bir program düzenlemek için şimdiden çalışmalara başlandı.

Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300