• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Fenerbahçe takım Otobüsüne Silahlı Saldırı

Fenerbahçe takım Otobüsüne Silahlı Saldırı
Çaykur Rizespor maçının ardından Rize’den Trabzon’a giden takım otobüsümüze seyir halindeyken silahlı saldırı düzenlendi.
Saldırıda yaralanan otobüs şoförü hastaneye kaldırıldı. Uzun süre otoban trafiğe kapatıldı. Ardından kafilemiz kendilerine tahsis edi
Mahmut Uslu: “Kesinlikle dimdik ayaktayız, biz spor yapıyoruz”Bu vahim olayla ilgili konuşan Genel Sekreterimiz ve Basın Sözcümüz Mahmut Uslu, “Çok yanlış. Buraya spor yapmaya geliyoruz, futbol oynamaya geliyoruz. Misafirlere böyle bir şey yapılır mı? Kan revan içinde görüyorsunuz. Hakikaten yazık. Bizi yıldırmak için uğraşıyorlarsa boşuna uğraşıyorlar. Çok ayıp ediyorlar.  Bunları kim yapıyorsa bulunmaları lazım. Bu kadar tahrik olmaz. Burada Rizeliler, Trabzonlu arkadaşlar, bu kadar fanatizm olmaz. Çok yanlış. Bu çocuklara yazık değil mi? Hepsi milli takım oyuncusu. 

Mahmut Uslu: “Biz bugüne kadar sustuk, artık susmayız”Bakın Türkiye zor günlerden geçiyor. Biz bugüne kadar sustuk, artık susmayız. Lig TV’ye de bazı şeyler söyledim. Size de söylemek istiyorum. Biz bugüne kadar yaklaşık 3 yıldır hiçbir konuya girmedik. Dikkat ederseniz Galatasaray’ın eski başkanı dahil olmak üzere bir çok konularda ona bile cevap vermedik. Bütün yönetim, bütün Fenerbahçeliler bu konulara girmedi. Türkiye zor günler geçiriyor. Şuanda gördüğünüz vaka çok basit bir vaka değil. Çok önemli. Bu, şoförü ya öldürmeye ya da yaralamaya yönelik bir hareket. Sadece şoföre yapıyorlar. Çünkü burada viyadükten geçiyor, bu otobüs parçalansın ve futbolcular ölsün istiyorlar. Sizce bunun başka bir anlamı var mı? Bizim doktorumuzda uğraştı, didindi. Burnunu kapatmış, ağzından kan gelmiş. Yerler kan içinde. Biz hep susuyoruz, hep susuyoruz. Bundan sonra biz Fenerbahçeliler susmayız. Bunu açık ve net olarak söylüyorum. Bundan sonra efendilik bizden gider. Herkes burada posta attı, herkes konuşmalar yaparak buralara geldi bu. 3 senedir medya körükledi, 5 senedir, yazık bizlere. Biz gelmişiz maç oynamışız. Yenilirdik yenilmezdik; Trabzon’a geldik çok muazzam emniyet tedbirleri vardı. Herhangi bir şey olmadı. Biz her defasında efendilik yaptık. 6-7-8 senedir neler yaptık. Yalnız bu kupadan değil. Trabzon’a her geldiğimizde biz tarlalardan gittik. Kimseyi şikayet bile etmedik. Polis arabalarında kalkanların arasında gittik. Bunlara tedbir alınması lazım. Bakın bir daha söylüyorum; o yasa yalnız passolig’le hallolmaz. Yalnız iradecileri eleştirerek de olmaz. Bundan sonra herkes kendine bakacak. Yasayı uygulamaları lazım. Uygulamazsanız bugünlere gelirsiniz işte. Tedbir alacaksınız. Bence çok büyük provakasyon. İnşallah altından başka büyük şeyler çıkmaz. 5 km evvel ben bundan sonra tehlikeli dedim. Ben sade vatandaş olarak bunu biliyorsam, polis bilmiyor mu? Emniyet bilmiyor mu? Kupa maçında nasıldı? Polis vardı. Niye şimdi yok? O zaman bakmak lazım. Bu işle ilgilenmek lazım. Sayın Başbakan da herhalde bu işlere bakıyordur, şimdi. Bizi hiç kimsenin yıldıramayacağını, biz 3 Temmuz’dan bu yana nasıl dimdik ayaktaysak; biz hiçbir zaman polis işine, siyasete girmeyiz. Bu işlere sokmaya çalışanlar da var, biz girmeyiz. Kesinlikle dimdik ayaktayız, biz spor yapıyoruz. Bu çocukların halini gördünüz. Şampiyonluğun önüne geçmek, engellemek için hangi geri zihniyetli insan yaptıysa inşallah başarıya ulaşamaz. Bu çok ciddi bir olaydır. Türk sporunda bir milattır ama bundan sonra vilayetin emniyeti hepsinin dikkat etmesi lazım” diye konuştu. 

İlhan Ekşioğlu: “Bu bir vahşet”Asbaşkanlarımızdan İlhan Ekşioğlu da yaralanan otobüs şöförü ile ilgili, “Dualarımız onunla. İnşallah hafif atlatmış olur. Oradan gelecek haberi bekliyoruz” dedi.

Olayın bir vahşet olduğuna vurgu yapan Ekşioğlu, “ Allah korudu hepimizi. Söyleyecek hiçbir şey yok. Bu bir vahşet. Bunu körükleyenler utansın. Bunu günden güne kaşıyanlar utansın. Bu son nokta. Kanları gördünüz, otobüsü gördünüz. Silah var. Silahtan bahsediyoruz. Yani taşı falanda geçtik. Silah var. Can var. Söyleyecek hiçbir şey yok. Öncelikle yaralı şoför arkadaşımıza acil şifalar diliyorum. Bu rezalet herkesin gözü önünde oldu. Söyleyecek bir şey yok” ifadelerini kullandı.  

 

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar































Kaynak:fenerbahce.org

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300