• BIST 9790.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Şehit Polis Muhammet Uz son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Polis Muhammet Uz son yolculuğuna uğurlandı
Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde kız kaçırma olayında Şehit düşen Şehit Polis Muhammet Uz Aksaray'ın Eskil ilçesine bağlı Güneşli köyü Çağlak yaylasında toprağa verildi.

Şehit polis memuru Muhammet Uz'un cenazesi, Kahramankazan İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Düzenlenen törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Valisi Ercan Topaca, Kahramankazan Kaymakamı Engin Aksakal, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, siyasi parti temsilcileri ile yüzlerce vatandaş ve aile yakınları katıldı. 

 Törenin ardından karayolu ile Güneşli köyü Çağlak yaylasındaki baba evine getirildi.  şehidin cenazesi burada araçtan indirilerek evin bahçesinde ailesi ve yakınları ile buluşturuldu. Evde helallik alınırken, şehidin annesi Ümmü gülsüm Uz (63), babası Mustafa Uz  (65) ve eşi Fatma Zehra Uz'un güçlükle ayakta durduğu görüldü. Şehit polis memuru Muhammet Uz'un cenazesi daha sonra cenaze namazı kılınmak üzere köydeki Çağlak Camisi'ne getirildi.

Çağlak’ta ki Törene şehidin ailesi ve yakınları, Aksaray Valisi Aykut Pekmez, AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ ve çok sayıda vatandaş katıldı.

5 yaşındaki şehit çocuğu tabutun arkasından "Baba" demesi, Eşinin ceketini sıkı sıkı saran Fatma Zehra Uz ise tabuta sarılarak gözyaşı tutamadı.  Şehidin 5 yaşındaki oğlu Mustafa, olan bitenden habersiz babasının tabutu başında bekleyerek tabut önünde duran fotoğrafını öptü.  Yaşanan bu  manzara törene katılanların yüreklerini burktu.

Törende fenalaşan bazı şehit yakınlarına 112 Acil Sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehit polisin cenazesi Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal tarafından kıldırılan namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Ruhu şad Mekanı cennet olsun

Haberbolge.net olarak yakınlarına açısını paylaşıyor ve baş sağlığı diliyoruz.

Ruhu için El Fatiha

1.jpeg2-003.jpeg3-001.jpeg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300