• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Hayvan Yetiştiriciliği eğitimi düzenlenmeli!

Mustafa Bozdağ

Eskil tarım ve hayvancılık alanında bölgede lider bir konumda bulunuyor. Son yıllarda özellikle büyük baş hayvancılık alanında ciddi bir ekonomi oluştu.  Hayvan sayısındaki artışa karşın yetiştiricinin maliyeti de artış gösterdi.

Bu maliyetlerin azaltılması konusunda devletin belli destekleri olsa da özellikle küçük yetiştiriciler sıkıntı çekiyor. Büyük yetiştiriciler,  paranın verdiği güç ile en iyi tesisi kurarak hayvanlara sağlıklı bir ortamda bakarak hem para kazanıyor, hemde her geçen gün büyüyor.

Küçük yetiştiriciler ise son günlerde özellikle büyük baş hayvanlarda yüksek Ateş’e bağlı hayvanları telef olmakta, buna paralel olarak ta veterinerlere ödedikleri paralar ise afaki derecede artış göstermiştir. Bir de bunun üzerine hayvan telef olduğunda ciddi anlamda yetiştirici sıkıntıya düşmektedir.

Hayvan yetiştiriciliği eğitimi!

Evet, belki bir çok kişi ne eğitimiymiş diyebilir, ama son yıllarda hayvan sayısındaki artış kadar telef olan hayvan sayısı da büyük artış göstermiştir. Bunun ilçemizde faaliyet gösteren veteriner sağlık yüksek okulu ilgi alanına giren bir konu M.Y.O sayesinde böyle bir eğitimin düzenlenmesi bölge halkı için çok önemli olacağını düşünüyorum.

Veterinerlik Ücretleri!

Bölgede çok sayıda veteriner faaliyet göstermektedir. Veterinerler odası mı kurulur, yoksa bir kurum üzerinden meslek komitesi mi oluşturulur. Oda yada komite bir çalışma yaparak önce şu üretici için fahiş bir fiyat haline gelen veterinerlik ücretlerine bir düzenleme, daha sonra varsa veterinerlerin sorunları onlara bir çözüm üretilsin,

Sonuç olarak, bu alan üzerinde düzenlenecek güzel bir eğitim ile hem üretici doğru ilaç kullanmayı, hem hayvanlara daha hijyenik bir ortam nasıl sağlanır, hemde veterinerlik ücreti nasıl düşürüleceği konusunda bilgilendirmenin bölge hayvancılığı gelişmesine katkı sağlar.

Böylelikle ilçemize düşünülen Eskil’in Çılgın projesi, Eskil Tarım hayvancılık organize sanayide bir an önce hayata geçer. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300