• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

İnsan Var Oldukça Ağrılarda Olacak

Abdullah Güdendede

Ağrılardan şikâyeti olmayan ne kadar insan vardır? Ağrı bir sorun mudur?  Ağrıyı kesmek her şeyin bitmesi anlamına gelir mi? Bu soruları daha da çoğaltabilirsiniz. Ağrıyı sonuç olarak görür ve alt yatan sebeplerin çözümüne odaklanırsak o vakit istenilen başarı yakalanır. Ağrıyı dindirmek bize belki zaman kazandırabilir ama sonuç getirmeyecektir. Sağlık işleyen büyük bir sistemdir. Buradaki aksaklıkların habercisi ise ağrıdır. Bu habercinin ne dediğini iyi anlamak gerekir.

               Omurgadaki sorunlardan kaynaklı olarak vücudumuz da ağrı şikâyeti olabilir. Omurgadaki bel, boyun ya da sırt bölgesindeki ağrı şikâyetlerinin birçok sebebi vardır. Fıtıklaşma, kireçlenme, kayma ve daralma bunların başında gelir. Tek sebebi bunlardır demek doğru değildir. Dâhili problemlerden kaynaklı ağrılarda bel, boyun ya da sırtta hissedilebilmektedir. Ağrının hastane ortamında yapılan tetkiklerle tanısı konulduktan sonra ise tedavi süreçleri başlar. Tedavi süreçlerinde fiziksel şikâyetler için ülkemizde aktif olarak fizik tedaviye yönlendirme yapılmaktadır. Bunun yanında özel klinikler yoluyla da hizmet alınabilmektedir. Dünya değişiyor ülkemiz de bu değişime ayak uydurmaya çalışıyor. Teknoloji sağlık alanında da yeni cihazlar ve yöntem kullanımının artmasını sağlıyor.

               Teknolojinin nimetlerinden sağlık alanında da faydalanmak büyük bir şans. Modern toplumun iş hayatında dakikaların bile önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle hızlı ve kalıcı sonuçlar almak her hastanın en önemli beklentilerindendir. Tabi bunlar işlemleri yarım bırakmak değil. Doğru sonuca etkin yöntem ve cihazlarla gitmek isteğidir. Ağrı insan var oldukça olacaktır. Sağlık teknolojisi ise bunu çözmek için her yeniliklerle karşımıza çıkacaktır.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300