• BIST 9985.36
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

Kaymakam İlhan’ın vedası!

Mustafa Bozdağ

Eskil İlçe Kaymakamı Mustafa İlhan 29905 Sayılı Resmî Gazete yayımlanan atama kararı Erzincan Kemaliye Kaymakamlığına atandı.

Sayın Kaymakamımız Mustafa İlhan’ı Güneysınır Kaymakamlığı esnasında tanıdım. Eskil’e atanmasından sonra zaman zaman Eskil’e gittiğimde ziyaret ettim. İyi bir dostluğumuz var diyebilirim.

Sayın Kaymakamımız Mustafa İlhan’ı Karamanlı olması münasebeti ile Eskil kültürüne alışması zor olmadı.  Kendisinin açıklamasında da belirttiği gibi “3,5 yıl kaldığım Eskil’den kopmuyorum kalıcı dostluklar edindim” dedi. Şöyle bir geçmişe dönüp bakıldığında birçok kaymakamın Eskil ile halen bağı devam etmektedir. Bu da eskilimizin sıcakkanlı halkından kaynaklandığını düşünüyorum.

Sayın Kaymakamımız, Eskil’de Neler yaptı şöyle bir değerlendirelim;

Birinci olarak Eskil siyaseti ile arasındaki dengeyi çok iyi korudu. Sürtüşme içerisine girmedi. Kendi işinde yapılması gereken işlerden taviz vermedi.

Bu Yıl Faaliyete geçen Eskil Çok programlı Lisesinin projesini 2 yada 3 kez Eskil’in yapısına uymadığı için geri iade etti. Hatta Eskil ile aynı büyüklükteki Konya’nın bazı ilçelerini örnek göstererek sonuca ulaştı. Tabi bu lisenin Eskile Kazandırılmasında Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay’ın ve Eskil Bürokrasisinin katkıları olmuştur.

Köylere hizmet götürme birliğinde köylere serilip belli bir süre çamur ile kaybolan kum yerine “az olsun öz olsun” mantığını güttü. Parke taşı döşetti. Aksaray ise bu uygulamayı örnek aldı. Aksaray’ın diğer yerleşim birimlerinde de bu uygulamaya ağırlık verildi.

Eskil Meslek Yüksekokul için gönlünden Meslek lisesinin devamı olan bölümlerin açılmasını gönlünden geçiriyordu.  Bunun için uygun ortam oluşmadı.

Eskil, “Onun için çok büyük bir ilçe!” Eskil ile ilgili En büyük hayali “köylere köy meydanı” yaptırmak aklından geçiyordu. Fakat bazı hizmetlerin yapılabilmesi için öncelik sırası vardı. Ama onun içinde süre yetmedi. Ümit ediyorum ki! kendisinden sonraki gelecek kaymakama bunu bir öneri niteliğinde sunar.  Yeni Kaymakamımız Sayın İlhan’ın bu hayalini gerçekleştirir.

Spor’u yapmayı, izlemeyi ve destek olmayı sever; Taekwondo spor ’una destekleri oldu. Kapanmasına engel oldu. Fakat tayin günü yaklaştığı dönemlerde benim çok sevdiğim milli takıma sporcu yetiştirecek bu dal kapandı.  Buradan çok üzüldüğümü belirtmek isterim.  Bunun ile ilgili ayrıntılı bir yazı ilerleyen haftalarda yazacağım.

 

Sonuç, Olarak Eskilimize büyük hizmetleri olan Eskil Kaymakamı Mustafa İlhan ilçemizden ayrıldı. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. Eskilimize vermiş olduğu hizmetlerden dolayı da teşekkür ediyorum.  Ama Eskil’imize yeni bir kaymakam atanmaması ayrı bir tartışma konusu!

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300