• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

MHP Aksaray'dan tren açıklaması

MHP Aksaray'dan tren açıklaması
MHP Aksaray'ın tren açıklaması şu şekilde...

    2002 Genel Seçimlerinden,   Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seçildiği seçim dahil  9 seçimin tamamında  Aksaray’ın seçmeni tarafından Ak Parti’ye Türkiye ortalamasının çok çok üstünde destek sağlandı.


  Siyasetin sürekli olarak hizmet sanatı olduğu belirtilmesine rağmen Ak Partiye  Türkiye ortalamasının üstünde 2002’den bu yana Aksaraylı hemşerilerimizin verdiği 9 tam desteğe rağmen Türkiye geneline yapılan yatırımların dışında bu desteğinin karşılığında 13 yılda ilimize hiç mi,hiç bir özel hizmet verilmediği gibi ;11 yıl önceden başlanarak şimdiye kadar  2 defa Nevzat Patla, 2004’de dönemin Adalet Bakanı olan günümüzün TBMM Başkanı Cemil Çiçek,  eski Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı,Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyin Baş Danışmanı Sayın Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından  sözü verilen Tren hattımız konusunda da şimdiye kadar maalesef  fiiliyatta gözle görülür,elle tutulur hiçbir şey yapılmadı.


    Sözün özü Aksaray’ın tren’e kavuşturulması bir lutüf olmayıp Ak Parti Hükümetlerinin ve Hükümetin başı Başbakan ve 12.Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın,Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in,NevzatPalta Beyin, Genelde Milletvekillerimizin tamamının ve Nevzat PALTA Beyin,özelde ise tren hattı müjdesiyle 2011’de seçimi kazanan İlknur İNCEÖZ hanımın çoktan dolan ve zaman geçirilmeden ödenmesi gereken borcudur.


     Tren hattımız için şimdiye kadar nelerin yapıldığı, verilen sözlerin gereğinin ne zaman gerçekleştirileceğinin ve en azından ilk etapta da olsa Aksaray-Ulukışla demir yolu hattımızın muhtemelen hangi tarihte hizmete açılacağının mutlaka en kısa zamanda kesinleşmesi gerekir.


istikbalimizin olmaz ise olmazı olan bizi limanlara ve demir-çelik fabrikalarına bağlayacak, 2017’de teşvikler kalkmadan bağlaması şart olan Aksaray-Ulukışla tren hattının geçeçeği güzergâhın  %90’ından fazlası devlet arazilerinden oluştuğundan, güzergah düz olduğundan, toprak toplulaştırmasına ve kamulaştırmayada  fazla ihtiyaç duyulmayacağından ve tünüllerede ihtiyaç olmayacağından bu hattın projesi ve ihalesi hattın geneline göre daha kolay ve  maliyetide daha düşüktür!!!


    Önce 5084 Sayılı Kalkınmada Öncelikli Yöre(KÖY) kanunun ve ardından da yine müstakil yeni teşvik kapsamında 5. Bölgede olmamız nedeniyle teşviklerin verdiği avantajlarla yerli ve yabancı iş adamları tarafından Aksaray’da yatırımlar yapılıyor.


    Bu teşvik 2017’de bittiğinde daha önce defalarca belirttiğimiz gibi trenin  yokluğu nedeniyle  ilimizde sebep olduğu olumsuzluk,  rekabet şartlarının eşit olmasını engellemesi nedeniyle  ilimizdeki yatırımcıların, rakipleriyle mücadelelerinin mümkün olmadığı bir gerçektir.


  Bu nedenle en kısa zamanda en azından bu olumsuzluğu ortadan kaldıracak olan Aksaray-Ulukışla Tren hattının mutlaka hizmete açılmasının elzemdir.


    Aksi halde Organize sanayinin Aksaray’ın önünün açılmayacağı bir gerçektir.


    Demir yolu hayata geçirilmediği takdirde  Aksaray’daki yatırımcılar işletmelerinde kullanacakları ham maddelerinin getirilmesi ve imal ettiklerinin de sevkinde de girdilerin  pahalı olması, diğer illerdekilerin ise ucuz mal getirmelerinden dolayı maliyetlerinin düşük olmasından  dolayı Demir yolu bulunan yerlerdeki aynı işi yapan yatırımcılarla bizdeki yatırımcılar rekabet edemeyeceklerinden ya Aksaray’daki iş yerlerini kapatacaklar! Yada işlerini bu demir yolu avantajına sahip komşu illere taşıyacaklar.


   Tarih boyunca gerçekleşen olumsuzlukların tekerrür etmemesi için 95 Yıldır hayalimiz olan Tren hattımızın en azından Aksaray-Ulukışla bölümünün teknik olarak ihale edilmesi ve 2017’den önce hizmete açılması hayati önem taşımaktadır..


   Aksaray ile Çakmak istasyonu arasındaki tren hattının geçeceği güzergah genel olarak kamu arazilerinden geçtiğinden buralarda toprak toplulaştırması ve kamulaştırmaya fazlaca gerek olmayacağından Ayrıca 80 Km uzunluğundaki bu hattın geçeceği güzergah düz araziden oluştuğundan tünellere de ihtiyaç olmayacağından  Aksaray- Çakmak  hattının ihalesini yapmak   hem  maliyet yönüyle,hem de kamulaştırma yönüyle daha kolay olacaktır.!!!


Ankara-istanbul  arası Yüksek Hızlı Tren yapımında olduğu gibi bu hattında etap etap yapılması ilk önce  Ulukışla Çakmak- Aksaray arasının yapınma başlanıp,  hizmete açılması daha sonra kalan etapların yapılması daha akıllı ve mantıklı bir iş olacaktır.


Bu vesile ile tüm hemşehrilerimin basın mensuplarının  Berat kandilini kutlar, dualarının kabul olmasını Cenab-ı haktan niyaz ediyorum.


Turan YALDIR ise yaptığı açıklamada, bu basın toplantısını yaptığımız yerde inşallah seçildiğimiz durumda temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Bu tren hikayesine, karatren gecikir belki hiç gelmez hikayesine biz MHP olara son vereceğiz. Bizim demir yolu projemiz Yozgat yerköyden başlayıp- ulukışlaya ulaşan bir proje olmayacak, bizim projemiz, Aksaray Organize sanayinden başlayıp, Ulukışla çakmak istasyonuna yani 82 km lik bir hatla Aksaray ı mersin limanına açma gibi bir projemiz var gerekli tüm çalışma arkadaşlarımız tarafından yapıldı. Bu proje gerçekleştiğinde, Aksaray yatırımcısının önünü açmış olacağız… Nakliye sorunundan dolayı Aksaray’ a yatırım yapmayan yatırımcıyı 82 km lik bir projeyle yatırım yapmasını sağlayacağız ve Aksaray daki istihdam sorununa da dolayısı ile çözüm bulmuş olacağız.AK Parti Aksaray Milletvekillerinin daha önce bu sözleri verdiğini ve tutmadığını belirten YALDIR artı onlara bu hikayeyle iktidara gelemeyeceklerini gösterin, bu seçimler de kırmızı kartla onlara karşılık verin dedi.


MHP Aksaray Milletvekili Adayı Tuğrul KARACAER ise açıklamasında ‘’artık bu kara tren hikayesine MHP ile bir son verin, Aksaray’ımıza ne yaptılar ki, tren yolumu getirdiler, havaalanımı getirdiler, şimdi ne getirmeyi vaat ediyorlar. Artık gelmesi gereken yapılması gereken şeyleri bıraksınlar bari yapmaya gönüllü insanlar yapsın’’ dedi


Milletvekili Adayı Kılıçarslan EKİN ise ‘’ tren yolu  için verilen sözleri tarihleri ile ortaya koyarken ilk sözün Cemil ÇİÇEK tarafından 2004 de verildiğini daha sonra ise,26 Mayıs 2011de dönemin Başbakanı  Tayyip ERDOĞAN tarafından, yine dönemin Başbakanı ERDOGAN tarafından 13 Mart 2014, 30 Nisan Başbakan DAVUTOĞLU tarafından, 28 Mayıs 2015 te yine Dönemin Cumhurbaşkanı Tayyip ERDOGAN tarafından ve defalarca Aksaray Milletvekilleri tarafından aynı sözler verilerek vaatlerde bulunulmuştur.Aksaray halkının artık istikrarlı bir yalana inanmaya sabrı kalmamıştır.Tutulmayan bu sözler artık miyadını doldurmuştur. Bizimle gündemi takip eden iktidar adayları muhtemelen bizden sonra gelip bugünde tren yolu sözü verecektir.Biz 7 Hazirana kadar bu söylemlerimizle onları rahatsız etmeye devamedeceğiz.Ama artık bu tren yolunu yapmak bize nasip olacaktır’’ dedi.


aksaraymedya.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300