• BIST 10009.5
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Okçuluk Spor’u!

Mustafa Bozdağ

Eskil Sportif faaliyetlerde son yıllarda müthiş bir ivme yakaladı. Şöyle bir bakıldığında;

Futbol

Voleybol

Taekwondo

Okçuluk

Bunlardan benim en çok ilgimi çeken Taekwondo idi fakat bir yazımda taekwondo’nun can çekiştiğini yazmıştım nitekim de bu can çekişme uzun sürmedi.

Taekwondo  Neden Kapandı!

Eskil'de ne zamanki Taekwondo sporu yapılmaya başlamasıyla Benimde bu spora karşı özel ilgim oluştu. Bu ilginin sebebi Eskilde futboldan başka sporunda istenildiğinde yapılabileceğini göstermiş olmasıdır.

Taekwondo Eskildeki gelişimini kısaca bir özetlersek;

İlçemizde Eczacılık yapan, Eczacı Ömer Atuğ, Hedefi miniklerden milli takıma sporcu yetiştirme arzusu ilk kursunu Eskil’de açmıştı.

Ömer Hoca, Eskil’de Taekwondo’yu öyle bir konuma getirdi ki!

 Eskil’li Taekwondocular Önce Aksaray’da şampiyon oldular, Daha sonra Çanakkale Minikler Türkiye Şampiyonasında boy gösterdiler,

Eskil İlçe Spor Müdürlüğü’nün katkıları ile 7 spor kulübünden 70 Taekwondo katılımı ile “Eskil’de Taekwondo şöleni” düzenlenmesine öncülük ettiler,

Son Başarısı ise Şeyma Nur Helvacı’nın Milli Takım seçmelerine katılması oldu.  Bu başarılar elde etmek 2 yıl gibi kısa bir sürede oldu.

Eskil Taekwondosu, profesyonel bir anlayış olsun düşüncesi ile “Eskilgücü spor” olarak faaliyetlerini sürdürdü.

Fakat bunları yaparken ciddi bir destek görmedi! Tabi Kaymakamlık, Eskil Belediyesi ve Halk Eğitim ve ilçe spor Müdürlüğünün Minik katkıları olmuştur.

Demek ki! O Minik destek bu Olimpik bir spor’un Eskil’de tutundurulması yetecek kadar yapılmadığından Taekwondo şu an kapandı.  

Sayın Valim ’den Özel ricam!

Eskil, Taekwondo spor’unu sevdi. Branşı Taekwondo olan bir beden eğitimi öğretmenini Eskil’de bir okula atanması konusunda yardımcı olunursa, bu spor ’un gelişimine katkıda bulunur.

Olimpik bir spor olan Türkiye şampiyonalarına katılan Eskil’in ismini Türkiye şampiyonlarında ve uluslara arası arenada duyurabilecek başarılar elde eder.

Ömer hoca ailevi sebeplerden bu işi bırakmak zorunda kaldı. Yerine Geçen Mesut İrge Aksaray’dan gelip gittiği için işin açıkçası çok fazla bir maddi getirisi olmadığından bıraktığı kanaatindeyim.  Fakat öncülük eden olsa Ömer Hocanın yine dışardan desteğini sürdüreceği kanaatindeyim…

Gelelim Okçuluk Spor ’una!

Spor yapmayı pek beceremem ama spor ‘un her türlüsüne özel bir ilgim her zaman olmuştur. Eskilimizin öz evlatlarından olan Bayram Kırkıl Kardeşimiz okçuluk ile ilgili Eskil’de bir kurs açılmasına vesile olmuş öncelikle Bayram kardeşimizi tebrik ederim. İnsanın Memleketine hizmet etmesinden güzel bir duygu olamaz.

Eskil’de birden çok branş yapılabileceği bu vesile ile kanıtlanmış oldu. Okçuluk elit branşlar her yerde yapılabilecek spor dalları değildir.

Eskil Belediyespor Kurulmalı!

Eskilgücü Futbol alanında faaliyetlerini sürdürüyor. Eskil Belediyesi ise diğer branşlar ile ilgili bir kulüp taslağı hazırlayarak. Diğer branşların Eskil’de yapılmasını ve yaygınlaştırılması için zamanın geldiğini düşünüyorum. Çünkü Eskil’de Milli Takım seviyesine sporcu çıkarmak için koşullar çok uygun. Bu sebeple Eskil Belediye Spor bir an önce kurulmalı…

Sonuç Olarak; Bir yerleşim yerinin kalkınmasında En önemli Etkenlerden biri spor ’dur. Spor en büyük reklamdır. Baksanıza Akhisar süper Lig’de yer aldı yer alalı ilçe merkezi gelişmişlik bakımından müthiş bir ivme yakaladı.

Eskil neden bir Akhisar olmasın…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300