• BIST 9079.97
  • Altın 2323.551
  • Dolar 32.3392
  • Euro 34.9657
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Okullar için Kermes’in Önemi!

Mustafa Bozdağ

İslâmiyet bir yardımlaşma dinidir.  Kur'an-ı Kerîm'den öğrendiğimiz bu gerçeği, her birimiz günlük hayatımızda da görmekteyiz.

İnsanlık tarihi boyunca olduğu gibi bugün de hiçbir toplumda, ortak bir hayat ve geleceği paylaşan insanlar aynı düzeyde olmamıştır. Pek çok ve değişik konuda zengin fakire, güçlü zayıfa başvurmak zorunda kalmaktadır. Hiçbir zengin, "Benim kimseye ihtiyacım yoktur." diyemez. Çünkü servetini çalıştırdığı insanların gücü ile kazanır; "Benim param var, kimi istersem çalıştırırım." demesi bu gerçeği değiştirmez. Zira, kimi çalıştırıyorsa ona muhtaç oluyor demektir. Ne tarafa bakarsak bakalım bütün sosyal ilişkilerde böyle durumlarda karşılaşırız.

İnsanların böyle birbirine muhtaç olmaları, karşılıklı olarak yardımlaşmaları zorunluluğunu ortaya çıkarmaktadır. Yardımlaşma, toplum hâlinde yaşamanın doğal bir sonucudur. Hem başkaları ile yaşamak, hem yardıma ihtiyaç duymamak imkânsızdır. Bunun için İslâmiyet yardımlaşmayı, bütün maddî ve mânevî hayatımızı kapsayacak şekilde en geniş sınırları ile ele almış ve dinî-ahlâkî bir görev olarak ortaya koymuştur. Kur'an-ı Kerîm'in pek çok âyetinde bu konu hakkında bilgiler bulunmaktadır. , Müslümanlar yardımlaşmaya teşvik edilmiştir. Hz. Peygamber (S.A.V) de sayısız hadislerinde maddî ve mânevî yardımın insan hayatındaki önemini dile getirmiştir.

Eskil Okullarında Kermes’in önemi!

Nasıl ki İslam yardımlaşmayı emrediyor ise, Okullarımız için Kermes’de bir nevi okulların ihtiyaçlarını görmesi konusunda büyük bir yardımlaşma örneğidir. Özellikle Eskilimizde çok zor şartları altında eğitimimi tamamlayan birisi olarak Eskil’deki okullarımız için kermeslere halk olarak ilgi gösterelim.

Üzülerek söylemeliyim ki!, bu sene Eskil ilçemizde çok sayıda okul olmasına rağmen bu yılki kermesler geçen yıllara göre çok sönük geçtiğini söylemeliyim,

Halbuki kermes benim bildiğim sadece okul müdürünün inisiyatifi ile yapılabilecek basit ve okullara katkı sağlayan öğrenci ve velilerine yardımlaşma olgusunu aşılayan çok önemli bir organizasyondur.

Kaymakam Hanım çok sosyal bir idareci, Yardımlaşmaya önem verdiğini düşünüyorum, Necati Başkan Eskil Bölge Okulu, Eskil İmam Hatip Lisesi, başta olmak üzere eski dönemlerinde Eğitime çok büyük hizmetler etmiş bir Belediye Başkanı, Eşmekaya Belediye Başkanı İsmail Hakkı başkan Bir eğitimci bir öğretmen…

3 idarecinde Eğitim için yapamayacağı bir şey olmaması gerektiğini düşünüyorum. Gidip te kermesi yasaklıyoruz demeyeceklerine göre okul idarecilerimizin bu konuya daha hassas davranarak inisiyatif almalarını rica ediyorum. Eğer ki kermes ile ilgili yasal bir mevzuat var ise yada düzenleniyor basına yansımadığı için biz bilmiyor isek o zaman bir sözüm yok…

Sonuç olarak, Kermesler çocuklarımızın daha iyi ortamlarda eğitim almaları için bir nevi yardım organizasyonudur. Bu hafta içerisinde akrabamız olan Av. İbrahim Ergin abimiz bir saldırı sonucu hayatını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Başta Değerli Abim Enver Ergin olmak üzere ailesine yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.  Pazartesi gününden başlamak üzere Tüm Müslüman alemine Ramazan’ı Şerif’in hayırlar getirmesini Cenabı Mevla’dan niyaz ederim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300