• BIST 9693.46
  • Altın 2507.077
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8134
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Robotik Süper İndüktif Sistem Cihazını Tanıyalım

Abdullah Güdendede

Robotik süper indüktif sistem teknolojisi, benzersiz yüksek yoğunluklu elektromanyetik alan prensibiyle çalışmaktadır. Elektromanyetik alan, aplikatörde yer alan bobin sayesinde indüklenerek nöromusküler kavşakta depolarizasyona neden olur. R-SIS, stimülasyon frekansına ve elektromanyetik alan yoğunluğuna bağlı olarak, analjezik, eklem hareket açıklığı artışı, kırık iyileşmesini destekleyici, myorelaksasyon, kas  kuvvetlendirme gibi etkiler için kullanılmaktadır.

               R-SIS frekansa özel ağrı yönetimi sayesinde, akut, subakut ve kronik tüm ağrıların tedavisinde endikedir. Analjezik mekanizma, her biri farklı frekans aralıklarında tedavi gerektiren 3 farklı ağrı kontrol teorisine dayanır. Bu sayede SIS, tüm ağrılı sorunlarda hızlı ve etkin sonuç vermektedir. R-SIS, uygulama bölgesinde nöromusküler kavşağı uyararak bir depolarizasyon yaratır. Bu depolarizasyon kas kontraksiyonlarıyla sonuçlanır. Eklem kapsülü çevresindeki kasların tekrarlı kontraksiyonuyla eklem mobilize edilir. Bu tekrarlı kontraksiyonlar, manuel eklem mobilizasyonu gibi bir etkiye yol açarak eklem hareket açıklığını artırır. Yüksek yoğunluklu elektromanyetik alan, tedavi bölgesindeki kan sirkülasyonunu artırarak  vaskülarizasyonu ve kartilaj oluşumunu destekler. Bu sayede, progresif kartilaj mineralizasyonu ve kemik iyileşmesi hızlandırılır. Süper İndüktif Sistem, kırığın erken döneminde alçı üzerinden de uygulanabilen bir yöntemdir. Bu sayede, kırığın iyileşmesini hızlandırırken, alçı içindeki ekstremite kaslarının da atrofiye uğramasını engeller. Nöromusküler dokulara iletilen elektromanyetik enerji, sinir depolarizasyonu ve kas kontraksiyonlarına neden olmaktadır. Geniş frekans ayar sistemi sayesinde kas fasilitasyonu veya kuvvetlendirme etkisi ortaya çıkar. Süper İndüktif Sistemin bu etkisi de diğer tüm etkilerinde olduğu gibi temassız ve kıyafetler üzerinden sağlanabilecek yapıdadır. Artmış kas tonusunun inhibisyonu için ilgili merkezlerin spinal seviyede uyarılması gerekmektedir. SIS, spastisiteye yol açan merkezi motor problemlerin tedavisinde endikedir ve spastisiteyi ortalama 4 – 24 saat arasında azaltarak rehabilitasyon için uygun koşulların sağlanmasına yardım eder. 

               Aksaray’ımız için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Fizyoterapi alanında en güncel ve en etkili cihazları getirerek sağlık açısından kaliteli bir merkez oluyoruz. İl dışından fizyoterapi için Aksaray’a gelen kişi sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu hem bize hem de memleketimize büyük katkı sağlıyor. Sizlerin teveccühüyle gelişerek değişmeye devam edeceğiz.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Güvenli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05343258300